Πάπας Φραγκίσκος στην Κύπρο: πάνω από 10.000 παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στο ΓΣΠ

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΣΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Περισσότερα από 10.000 άτομα βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου ΓΣΠ, στη Λευκωσία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Νωρίτερα, ο Ποντίφικας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έγραψε και στο χρυσό βιβλίο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, αποκαλώντας την Κύπρο «μαργαριτάρι της ιστορίας και της πίστης», ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το ότι αναφέρεται στον «διάλογο». «Πρέπει πάντα να προχωράμε στον δρόμο του διαλόγου», έγραψε, κλείνοντας το σημείωμα με δύο λέξεις γραμμένες στα ελληνικά: «παρρησία και υπομονή».

Στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση. Σημειώνεται πως θα πάρει μαζί του, επιστρέφοντας στην Ιταλία, 50 πρόσφυγες που μέχρι τώρα ζούσαν εκεί, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Ποντίφικας, η επίσκεψη του οποίου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου, προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 3 μ.μ. στο αεροδρόμιο της Λάρνακας της Πέμπτης, όπου δεν τον υποδέχθηκαν μόνο το Πεζικό και το Ναυτικό, αλλά και παιδιά που του τραγουδούσαν «OhFrancis, welcome to Cyprus» (μτφρ. «Ω Φραγκίσκε, καλώς ήρθες στην Κύπρο») και του φώναζαν πως τον αγαπούν, όπως κατέγραψε η «Κ» στην αποστολή της στην Κύπρο.

Ο Πάπας, ο οποίος πέταξε από τη Ρώμη για πρώτη φορά με αεροσκάφος της ITA Airways, κατέφθασε στην Κύπρο με την ομάδα του και 78 δημοσιογράφους, με την «Κ» να είναι ένα από τα μόλις δύο ελληνικά μέσα που εκπροσωπήθηκαν στην πτήση. Πριν φύγει από τη Ρώμη, ο Ποντίφικας συναντήθηκε και προσευχήθηκε με πρόσφυγες, ενώ το μεταναστευτικό αποτέλεσε σημαντικό σημείο και των δύο ομιλιών του κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Κύπρο. «Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε και να προάγουμε κάθε συνιστώσα της κοινωνίας, ιδιαίτερα τις μειονότητες», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσία πρέσβεων διαφόρων χωρών και Κύπριων αξιωματούχων, μεταξύ άλλων, έπειτα από μια ιδιωτική συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη.

(πηγή: https://www.kathimerini.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου