Πάπας Φραγκίσκος: Ο Ιησούς ήταν απλώς…ένας άνθρωπος

Πάπας Φραγκίσκος:
Ο Ιησούς ήταν απλώς…ένας άνθρωπος

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Συνεχίζοντας τον παγκοσμιοποιητικό και πανθρησκευτικο το κατήφορο ο Πάπας της Ρώμης και τα τελευταία χρόνια επίτιμος… συνπροσευχητής του πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε σε δημόσια συγκέντρωση ότι ο Ιησούς δεν ήταν τίποτα παραπάνω από… ένας απλός άνθρωπος!

Πλέκοντας το εγκώμιο του Ιησού, στον οποίο απέδωσε την παράδοση της προσευχής στην ανθρωπότητα, δήλωσε το καταληκτικό ότι ο Ιησούς δεν.. ήταν πνεύμα. Ο Ιησούς ήταν ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος με τις πληγές του Σταυρού που προσεύχεται για εμάς.

Η δήλωση αυτή ότι ο Ιησούς είναι ένας απλός άνθρωπος και όχι Θεάνθρωπος, μας θυμίσει την αίρεση του Αρείου που είχε ταλαιπωρήσει την Ορθοδοξία και η οποία καταδικάστηκε στην Α Οικουμενική Σύνοδο. Την αντίληψη αυτή καλλιεργεί και η Νέα Τάξη που επιδιώκει να την επιβάλλει στην ανθρωπότητα.

Αυτός είναι ο Πάπας της Ρώμης τον οποίο Ορθόδοξοι ιεράρχες αποκαλούν αδελφό τους και ορισμένοι ακόμα και…Άγιο!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΣ: Διαβάζοντας τα όσα έγραψε ο Νίκος Χειλαδάκης, γι’ αυτά που είπε ο Άγιος Πατέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος, για τον Ιησού Χριστό, λυπούμαστε για την ιδιότητα του δημοσιογράφου και αντιλαμβανόμαστε την πλάνη του, μόνο με τη δεύτερη ιδιότητά του. Ευτυχώς που δεν έχει και τρίτη ιδιότητα, αυτή του Θεολόγου, διότι δυστυχώς δεν καταλαβαίνει γρι από Θεολογία!!!
Του υπενθυμίζουμε ότι η ζωή του Αγίου Πατέρα, τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά και έχουμε συναντηθεί μαζί του. είναι μία ταπεινή μίμηση του Ιησού Χριστού, Υιού του Θεού, του ενσαρκωμένου Λόγου, του μόνου Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου. Αν αυτό δεν το κατάλαβε, ας ακούσει και πάλι το ειδικό video!

Ας μη δημοσιεύει όμως τέτοιες ερμηνείες του, διότι εκτίθεται στο παγκόσμιο κοινό, που γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου