Πάπας Φραγκίσκος: Να καταπολεμήσουν οι άνθρωποι τον «χείμαρρο» της δυστυχίας

«Να αφήσουμε τους εαυτούς μας να ξαναγεννηθούν και να υπερνικήσουν την αδιαφορία»

Στο πρώτο μήνυμά του το νέο έτος, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τον «χείμαρρο» της δυστυχίας, της αδικίας και της βίας στον κόσμο υπερνικώντας την αδιαφορία για τους πολλούς που υποφέρουν.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Η αστυνομία ήλεγχε τις τσάντες αρκετά οικοδομικά τετράγωνα μακριά από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Περίπου 10.000 επισκέπτες πέρασαν από επιπλέον ελέγχους, με σκρινάρισμα όπως στα αεροδρόμια, προκειμένου να εισέλθουν στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και να ακούσουν τον Φραγκίσκο να τελεί την εορταστική λειτουργία.
«Ρωτάμε για πόσο καιρό το ανθρώπινο κακό θα συνεχίσει να σπέρνει βία κα μίσος στον κόσμο μας, να θερίζει αθώα θύματα… παρακολουθούμε ορδές ανδρών, γυναικών και παιδιών να φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την πείνα και τις διώξεις, να είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους απλώς για να βρουν τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων τους», είπε ο πάπας.
Στο κήρυγμά του κάλεσε τους ανθρώπους να υπερνικήσουν αυτό που αποκάλεσε «χείμαρρο δυστυχίας οικοδομώντας έναν πιο δίκαιο και αδελφικό κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο κάθε πρόσωπο και κάθε δημιούργημα θα μπορεί να κατοικεί εν ειρήνη, στην αρμονία της αρχικής δημιουργίας του Θεού».
Ο 79χρονος πάπας φαινόταν και ακουγόταν καλά στην υγεία του αν και έχει κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Κάλεσε όλους, την ημέρα κατά την οποία τα 1,2 δισεκατομμύρια μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, να «αφήσουμε τους εαυτούς μας να ξαναγεννηθούν, να υπερνικήσουν την αδιαφορία που εμποδίζει την αλληλεγγύη και να αφήσουμε πίσω την ψεύτικη ουδετερότητα που εμποδίζει το μοίρασμα».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου