Πάπας Φραγκίσκος: Να δέχεσαι την ήττα με αξιοπρέπεια

Η Μάντσεστερ Σίτυ απογοήτευσε τους οπαδούς της, χάνοντας στον τελικό από την Τσέλσι, όμως ο Πάπας, υποδεχόμενος εκπροσώπους της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, για την 100ετία από την ίδρυσή της, βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ένα συμβάν μετά τον αγώνα που του έκανε θετική εντύπωση: ο προπονητής της ηττημένης, Πέπε Γκουαρντιόλα, φίλησε το μετάλλιο που παρέλαβε.

Μου είπαν, ότι πρόσφατα, δεν ξέρω σε ποιο αγώνα, όπου φυσικά κάποιος κέρδισε και κάποιος έχασε, ο προπονητής των ηττημένων φίλησε το μετάλλιο που παρέλαβε” και συνέχισε τη σκέψη του ότι, η ωριμότητα στην αποδοχή της ήττας, είναι ύψιστη ανθρώπινη αρετή.
Δεν υπάρχει μόνο η νίκη, στη ζωή, όπως και στον αθλητισμό, θα έχεις και αποτυχίες. Αληθινή ανθρώπινη ευτυχία είναι να είσαι έτοιμος και για τις δύο πιθανότητες και να αποδέχεσαι και την ήττα με αξιοπρέπεια.

Πληροφορίες και φωτογραφία από ιταλικό ιστότοπο Il Faro On Lineα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου