Πάπας Φραγκίσκος: Να δέχεσαι την ήττα με αξιοπρέπεια

Η Μάντσεστερ Σίτυ απογοήτευσε τους οπαδούς της, χάνοντας στον τελικό από την Τσέλσι, όμως ο Πάπας, υποδεχόμενος εκπροσώπους της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, για την 100ετία από την ίδρυσή της, βρήκε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ένα συμβάν μετά τον αγώνα που του έκανε θετική εντύπωση: ο προπονητής της ηττημένης, Πέπε Γκουαρντιόλα, φίλησε το μετάλλιο που παρέλαβε.

Μου είπαν, ότι πρόσφατα, δεν ξέρω σε ποιο αγώνα, όπου φυσικά κάποιος κέρδισε και κάποιος έχασε, ο προπονητής των ηττημένων φίλησε το μετάλλιο που παρέλαβε” και συνέχισε τη σκέψη του ότι, η ωριμότητα στην αποδοχή της ήττας, είναι ύψιστη ανθρώπινη αρετή.
Δεν υπάρχει μόνο η νίκη, στη ζωή, όπως και στον αθλητισμό, θα έχεις και αποτυχίες. Αληθινή ανθρώπινη ευτυχία είναι να είσαι έτοιμος και για τις δύο πιθανότητες και να αποδέχεσαι και την ήττα με αξιοπρέπεια.

Πληροφορίες και φωτογραφία από ιταλικό ιστότοπο Il Faro On Lineα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου