Πάπας Φραγκίσκος: Μνημόσυνο για το Μαραντόνα

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

 

 

Είναι λογικό η είδηση να διαρρεύσει από τη Νάπολη, όπου ο Μαραντόνα λατρεύτηκε ως επίγειος θεός. Την 25η Νοεμβρίου, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, στον ένα χρόνο από το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο συμπατριώτης του Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει Θεία Λειτουργία για την ανάπαυση της ψυχής του. Στη συνέχεια θα δεχθεί σε ιδιωτική ακρόαση φίλους και συγγενείς του εκλιπόντα.

Θυμίζουμε ότι η υπηρεσία ΜΜΕ της Αγίας Έδρας πριν από ένα χρόνο είχε αναφερθεί στο ποδοσφαιρικό και κοινωνιολογικό “φαινόμενο Μαραντόνα” με το χαρακτηρισμό “ποιητής”.

Θυμίζουμε επίσης τις φιλικές σχέσεις του Μαραντόνα με το συμπατριώτη του Πάπα. Στςι αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, στα πλαίσια του πρώτου ποδοσφαιρικού αγώνα για την ειρήνη, ο Μαραντόνα είχε επισκεφθεί τον Φραγκίσκο στη Ρώμη και του είχε προσφέρει την μπλούζα που φορούσε όταν η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλώνοντας ότι “είμαι ο πρώτος υποστηρικτής του Πάπα, για όσα κάνει για τους φτωχούς”. 

Είχε επιστρέψει στη Ρώμη την επόμενη χρονιά για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα των “Scholas Occurentes”. Τότε είχε μιλήσει στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βατικανού για την καριέρα του και την πίστη του στο Θεό και είχε υπογραμμίσει ότι “μια μπάλα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από 100 σφαίρες. Δε βλάπτει αλλά προσφέρει χαρά”.

(πηγή: tuttonapoli.net)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 29 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου