Πάπας Φραγκίσκος: βρείτε χρόνο για σιωπή με το Ευαγγέλιο κάθε μέρα

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΙΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την προηγούμενη Κυριακή ότι η σιωπηλή προσευχή μαζί με το Ευαγγέλιο είναι το “μυστικό της πνευματικής υγείας”.

“Θυμόμαστε να ακούμε τον Κύριο; Είμαστε χριστιανοί, αλλά μερικές φορές με τις χιλιάδες λέξεις που ακούμε καθημερινά, δεν βρίσκουμε λίγα δευτερόλεπτα για να αφήσουμε μερικές λέξεις του Ευαγγελίου να αντηχήσουν μέσα μας”, είπε ο Πάπας στην ομιλία του Angelus στις 5 Σεπτεμβρίου.

“Ο Ιησούς είναι ο Λόγος: αν δεν σταματήσουμε για να τον ακούσουμε, Αυτός περνάει. … Αν όμως αφιερώσουμε χρόνο στο Ευαγγέλιο, θα βρούμε το μυστικό της πνευματικής μας υγείας”.

Μιλώντας από το παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού του Βατικανού ο Πάπας είπε στους προσκυνητές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ότι το να περνά κανείς χρόνο στη σιωπή με το Ευαγγέλιο είναι σαν “φάρμακο” για την πνευματική ζωή του.

“Κάθε μέρα λίγη σιωπή και ακρόαση, λιγότερα άχρηστα λόγια και περισσότερο από τον λόγο του Θεού”, συνέστησε ο Πάπας Φραγκίσκος. Είπε ότι είναι καλό να απευθύνεσαι στον Κύριο με αιτήματα προσευχής, αλλά πάνω απ’ όλα είναι σημαντικό να ακούς τον Κύριο.

“Ο Ιησούς μας το ζητάει αυτό. Στο Ευαγγέλιο, όταν Τον ρωτούν ποια είναι η πρώτη εντολή, απαντά: “Άκουσε, Ισραήλ”. Στη συνέχεια προσθέτει … “Θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά … και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου” (Μκ 12, 28-31). Αλλά πρώτα απ’ όλα, λέει: ‘Άκουσε, ω Ισραήλ'”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι έχουν “μια εσωτερική κώφωση” την οποία ο Ιησούς μπορεί να αγγίξει και να θεραπεύσει. Αυτή η “κώφωση της καρδιάς” μπορεί να οδηγήσει σε αποχαύνωση της επίγνωσης των αναγκών των γύρω μας, είπε.

“Καταλαμβανόμενοι από βιασύνη, από τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να πούμε και να κάνουμε, δεν βρίσκουμε χρόνο να σταματήσουμε και να ακούσουμε εκείνους που μας μιλούν. Κινδυνεύουμε να γίνουμε αδιαπέραστοι από τα πάντα και να μην κάνουμε χώρο για εκείνους που πρέπει να ακουστούν. Σκέφτομαι τα παιδιά, τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους πολλούς που έχουν λιγότερη ανάγκη από λόγια και κηρύγματα και περισσότερη ανάγκη να ακουστούν”, είπε ο Φραγκίσκος.

“Ας αναρωτηθούμε: πώς είναι η ικανότητά μου να ακούω; Με αγγίζουν οι ζωές των ανθρώπων, ξέρω πώς να περνάω χρόνο με τους κοντινούς μου ανθρώπους;”

Ο Πάπας είπε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στους ιερείς, οι οποίοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στο να ακούν τους ανθρώπους στις ενορίες τους, αλλά ισχύει επίσης και στην οικογενειακή ζωή, όπου μπορεί να υπάρχει ο πειρασμός να μιλάμε χωρίς να ακούμε πραγματικά.

δμφ

(πηγή: catholicnewsagency.com)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου