Πάπας Φραγκίσκος: αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Ρωσική Πρεσβεία

 

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Πάπα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Φραγκίσκος μετέβη ξαφνικά στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αγία Έδρα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Βατικανό, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον πρέσβη της Μόσχας Aleksander Avdeev είχε διάρκεια μισής ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φραγκίσκος ακύρωσε όλες τις ακροάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί, 25 Φεβρουαρίου, εκτός από εκείνη της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, κ. Αικατερίνης-Κάτιας Γεωργίου, για την επίδοση των διαπιστευτηρίων.

Η πρωτοβουλία του Πάπα έρχεται ύστερα από την έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία και την πρόσκληση για προσευχή και νηστεία στις 2 Μαρτίου 2022.

(πηγή: ilfattoquotidiano.it)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου