Πάπας Φραγκίσκος: αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Ρωσική Πρεσβεία

 

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Πάπα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Φραγκίσκος μετέβη ξαφνικά στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αγία Έδρα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Βατικανό, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον πρέσβη της Μόσχας Aleksander Avdeev είχε διάρκεια μισής ώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φραγκίσκος ακύρωσε όλες τις ακροάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί, 25 Φεβρουαρίου, εκτός από εκείνη της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, κ. Αικατερίνης-Κάτιας Γεωργίου, για την επίδοση των διαπιστευτηρίων.

Η πρωτοβουλία του Πάπα έρχεται ύστερα από την έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία και την πρόσκληση για προσευχή και νηστεία στις 2 Μαρτίου 2022.

(πηγή: ilfattoquotidiano.it)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου