Πάπας προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: ας συνεχίσουμε μαζί αυτή την πορεία αδελφοσύνης και ειρήνης

ΠΑΠΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ:

ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Πάπα Φραγκίσκο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στην Αποστολική Νουντσιατούρα (Πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα).

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλεσε τον Πάπα «Αγιότατο Αδελφό της Ρώμης» και ο Ποντίφικας τον ευχαρίστησε για την «αδελφική του καλοσύνη, την πραότητα, την υπομονή του».

 

 

Η επίσκεψη είχε διάρκεια μισής ώρας. Οι δύο προκαθήμενοι αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δώρισε στο Φραγκίσκο δύο τόμους: έναν για την οδυνηρή ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις αρχές του εικοστού αιώνα και έναν άλλο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Επιπλέον, μετά από αίτημα ενός ιερέα, έφερε στον Πάπα μια εικόνα της Παναγίας με το Βρέφος Ιησού. Είναι ένα αντίγραφο του έργου του Andy Warhol εμπνευσμένο από τη Madonna Litta του da Vinci. Ο Warhol ήταν Καθολικός βυζαντινής παράδοσης, με έντονη θρησκευτικότητα. Το δώρο θέλει να γίνει γέφυρα μεταξύ των δύο χριστιανικών ομολογιών και δείχνει ότι η αληθινή τέχνη βρίσκεται πάνω από όλα. Από την πλευρά του ο Ποντίφικας πρόσφερε στον Ιερώνυμο το μετάλλιο του ταξιδίου του και το βιβλίο για το Statio Orbis της 27ης Μαρτίου 2020, την ιστορική προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την πιο δραματική στιγμή της πανδημίας.

 

 

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου