Πάπας: Οι Χριστιανοί ας προσευχηθούν τον Αύγουστο για την εκκλησιαστική αναμόρφωση «υπό το φως του Ευαγγελίου»

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους ανά τον κόσμο Χριστιανούς να προσευχηθούν κατά το μήνα Αύγουστο, ώστε η Εκκλησία να λάβει τη χάρη “να αναμορφώνεται υπό το φως του Ευαγγελίου”.
Έκανε την έκκληση αυτή κατά την παρουσίαση του σκοπού του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ για τον Αύγουστο, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3/8/2021.
“Ας προσευχηθούμε για την Εκκλησία, ώστε να λάβει από το Άγιο Πνεύμα τη χάρη και τη δύναμη να μεταρρυθμιστεί υπό το φως του Ευαγγελίου”, αναφέρεται στην πρόθεση προσευχής, η οποία εκδόθηκε στις 3 Αυγούστου από το Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα.
Το δίκτυο κυκλοφόρησε επίσης ένα συνοδευτικό βίντεο, στο οποίο ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί το σκεπτικό της πρόθεσης προσευχής.
Μιλώντας στα ισπανικά, ο Πάπας είπε: “Η συγκεκριμένη κλήση της Εκκλησίας είναι ο ευαγγελισμός, ο οποίος δεν είναι προσηλυτισμός, όχι. Η κλήση της είναι ο ευαγγελισμός – ακόμη περισσότερο, η ταυτότητα της Εκκλησίας είναι ο ευαγγελισμός”.
“Μπορούμε να ανανεώσουμε την Εκκλησία μόνο αν διακρίνουμε το θέλημα του Θεού στην καθημερινή μας ζωή και αν ξεκινήσουμε μια μεταστροφή καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα”.
Ας προσευχηθούμε για την Εκκλησία, ώστε να λάβει από το Άγιο Πνεύμα τη χάρη και τη δύναμη να αναμορφώνεται μέσα στο φως του Ευαγγελίου.
“Η δική μας μεταστροφή ως άτομα είναι αυτή η αναμόρφωση. Να επιτρέπουμε στο Άγιο Πνεύμα, το δώρο του Θεού στις καρδιές μας, να μας θυμίζει ό,τι δίδαξε ο Ιησούς και να μας βοηθά να το κάνουμε πράξη”.
Συνέχισε: “Ας ξεκινήσουμε τη αναμόρφωση της Εκκλησίας με μια μεταστροφή του εαυτού μας, χωρίς προκατασκευασμένες ιδέες, χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, χωρίς ακαμψία, αλλά μάλλον προχωρώντας μπροστά με βάση την πνευματική εμπειρία – μια εμπειρία προσευχής, μια εμπειρία φιλανθρωπίας, μια εμπειρία υπηρεσίας”.
Στα τέλη του 2020, ο Πάπας Φραγκίσκος καθιέρωσε το παγκόσμιο δίκτυο που προωθεί τις μηνιαίες προθέσεις προσευχής του ως όργανο του Βατικανού.
Ο Πάπας είπε ότι το δίκτυο, που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1844 και επικεντρώθηκε στην πνευματικότητα της Ιερής Καρδιάς του Ιησού, θα είναι πλέον παπικό όργανο με έδρα το Βατικανό. Είναι πλέον γνωστό ως “Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής του Πάπα”
Σχολιάζοντας την πρόθεση προσευχής του Πάπα τον Αύγουστο, ο Fr. Fréderic Fornos, S.J., διεθνής διευθυντής του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα, δήλωσε: “Στο τέλος του περασμένου έτους, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο Φραγκίσκος είχε ήδη θελήσει να εμβαθύνει στη διαφορά μεταξύ σύγκρουσης και κρίσης, ώστε να καταστήσει σαφές ότι η τελευταία μπορεί πάντα να μας αφήσει κάτι θετικό”.
“Είναι μια ευνοϊκή στιγμή για το Ευαγγέλιο και για τη αναμόρφωση της Εκκλησίας. Όπως λέει ο Άγιος Πατέρας, «πρέπει να έχουμε το θάρρος να είμαστε εντελώς ανοιχτοί. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τη μεταρρύθμιση της Εκκλησίας σαν να βάζουμε μπαλώματα σε ένα παλιό ρούχο».
“Μπροστά σε μια κρίση, το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να την αποδεχτούμε, ως μια ευνοϊκή στιγμή για να αναζητήσουμε και να αναγνωρίσουμε το θέλημα του Θεού. Αυτό σημαίνει να μην κουραζόμαστε από την προσευχή, όπως τόσο πολύ επιμένει ο Πάπας – να μην κουραζόμαστε να ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιησού για την υπηρεσία, τη φιλανθρωπία, τη συνάντηση με τους άλλους, με αυτούς που υποφέρουν, με τους πιο ευάλωτους και με εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη”.

“Ας προσευχηθούμε για την Εκκλησία, ώστε να λάβει από το Άγιο Πνεύμα τη χάρη και τη δύναμη να μεταρρυθμιστεί υπό το φως του Ευαγγελίου”.

(ΠΗΓΗ https: catholicnewsagency.com)
δ. Μάριος Φ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου