Πάπας: Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει εμμονή με την εξουσία

Πάπας: Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει εμμονή με την εξουσία
 

Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει εμμονή με την εξουσία

«Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει την έμμονη ιδέα της εξουσίας. Η Εκκλησία πρέπει να είναι από την πλευρά των φτωχών και του διαλόγου» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στην ομιλία του στη βασιλική της Φλωρεντίας Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε ενώπιον εκατοντάδων μελών της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας. Τριάντα χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την πλατεία του καθεδρικού για τον ποντίφικα.

«Η ανθρωπότητα για τον χριστιανό σημαίνει να είσαι πάντα προτεταμένος προς τους άλλους, δεν συνάδει με τον ναρκισσισμό και δεν χαρακτηρίζεται από αυτοαναφορές» σημείωσε ο ποντίφικας, σύμφωνα με τον οποίο «η εμμονή στην διατήρηση της προσωπικής δόξας, της 'αξιοπρέπειας', της προσωπικής επιρροής δεν πρέπει να αφορά τους χριστιανούς».

Το μήνυμα του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι σαφές: «Όταν η καρδιά μας είναι γεμάτη μόνον από τον ίδιο μας τον εαυτό, δεν υπάρχει πλέον χώρος για τον Θεό».

Επισκεπτόμενος νωρίτερα την πόλη του Πράτο, γνωστή για την υφαντουργική παραγωγή, πάντα στην περιφέρεια της Τοσκάνης, ο Φραγκίσκος στάθηκε ιδιαίτερα στην «τραγωδία της εκμετάλλευσης της εργασίας» και αναφέρθηκε στον άδικο χαμό επτά κινέζων μεταναστών, οι οποίοι εργάζονταν σε βιοτεχνία που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά πριν δυο χρόνια.

«Η ζωή κάθε ανθρώπινης κοινότητας απαιτεί να καταπολεμηθεί σε βάθος ο καρκίνος της διαφθοράς, ο καρκίνος της ανθρώπινης και εργασιακής εκμετάλλευσης, το δηλητήριο της παρανομίας. Δεν πρέπει να κουραστούμε ποτέ να παλεύουμε για την αλήθεια και την δικαιοσύνη» τόνισε ο Αργεντινός Πάπας μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Πράτο.

ΒΗΜΑ ONLINE 10/11/2015
Φωτογραφία:kantam.gr 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου