Πάπας: Εχουμε ανάγκη από γέφυρες, όχι από τείχη

Πάπας: Εχουμε ανάγκη από γέφυρες, όχι από τείχη
 

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να οικοδομεί γέφυρες και όχι τείχη απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του με αφορμή την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, υπενθυμίζοντας το ρόλο που διαδραμάτισε ο προκάτοχός του πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄

«Πριν από 25 χρόνια έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χωρίσει την πόλη στα δύο και αποτελούσε σύμβολο του ιδεολογικού διχασμού της Ευρώπης και όλου του κόσμου» επισήμανε ο πάπας κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Η πτώση αυτή συνέβη απροειδοποίητα όμως κατέστη δυνατή χάρη στη μακρά και υπό δύσκολες συνθήκες δέσμευση τόσων ανθρώπων που πολέμησαν, προσευχήθηκαν και υπέφεραν, για ορισμένους θυσίασαν την ζωή τους. Μεταξύ αυτών ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο ποντίφικας από την Αργεντινή απηύθυνε έκκληση «προκειμένου ο κόσμος να αναπτύξει μία κουλτούρα της προσέγγισης, ικανή να γκρεμίσει όλα τα τείχη που διαιρούν ακόμα τον κόσμο με στόχο ποτέ πια οι αθώοι να εκδιώκονται και πολλές φορές να σκοτώνονται για τα πιστεύω τους ή τη θρησκεία τους».

«Έχουμε ανάγκη από γέφυρες, όχι από τείχη» τόνισε

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου