«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»!

(χθες Μεγάλη Παρασκευή στη Ρώμη)

Σήμερα βλέπουμε το  Σταυρό του Χριστού ανυψωμένο:

«στους σκοτωμένους αδελφούς μας και στις αδελφές μας, στους ζωντανούς καμένους, αποκεφαλισμένους με τα βάρβαρα σπαθιά,  με τη δειλή σιωπή». Έτσι  προσευχήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος  στο τέλος της Ακολουθίας του δρόμου του Σταυρού  στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

«στους φονταμενταλιστές  και τους  τρομοκράτες, οπαδούς κάποιας θρησκείας  που προσβάλει το όνομα του Θεού. Και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις ανήκουστες βιαιότητες τους».

«στους διωκομένους για την πίστη τους,  που μέσα από τα βασανιστήρια,  συνεχίζουν  να δίνουν αυθεντική μαρτυρία  στον Ιησού και το Ευαγγέλιό του».

«στα πρόσωπα των μικρών παιδιών, των γυναικών  και των εξαντλημένων  και τρομοκρατημένων  προσώπων που φεύγουν  από τους πολέμους  και τις βαρβαρότητες  και συχνά δεν βρίσκουν παρά το θάνατο  και τόσους Πιλάτους  που πλένουν τα χέρια τους». 

Τον βλέπουμε  «ακόμα σήμερα – είπε ο Άγιος Πατέρας – στη Μεσόγειό μας  και στο Αιγαίο μας που μετατράπηκαν σε ένα αχόρταγο κοιμητήριο, εικόνα της αναίσθητης και  πωρωμένης συνείδησής μας   

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Α)

21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 86 (85), 1-3                           Πρόσεξε Κύριε και εισάκουσέ με, σώσε τον δούλο Σου,

Όπως και για την Αειπάρθενο Μαρία, η αληθινή αγάπη είναι εκείνη που μας μεταμορφώνει και μας φέρνει κοντά στον Θεό

Την αληθινή ομορφιά, εκείνη που πολλοί καλλιτέχνες απεικόνισαν στην Παναγία, «αναληφθείσα με ψυχή και σώμα στην ουράνια δόξα», ως «μια πανέμορφη νεαρή γυναίκα που υψώνεται