«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»!

(χθες Μεγάλη Παρασκευή στη Ρώμη)

Σήμερα βλέπουμε το  Σταυρό του Χριστού ανυψωμένο:

«στους σκοτωμένους αδελφούς μας και στις αδελφές μας, στους ζωντανούς καμένους, αποκεφαλισμένους με τα βάρβαρα σπαθιά,  με τη δειλή σιωπή». Έτσι  προσευχήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος  στο τέλος της Ακολουθίας του δρόμου του Σταυρού  στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

«στους φονταμενταλιστές  και τους  τρομοκράτες, οπαδούς κάποιας θρησκείας  που προσβάλει το όνομα του Θεού. Και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις ανήκουστες βιαιότητες τους».

«στους διωκομένους για την πίστη τους,  που μέσα από τα βασανιστήρια,  συνεχίζουν  να δίνουν αυθεντική μαρτυρία  στον Ιησού και το Ευαγγέλιό του».

«στα πρόσωπα των μικρών παιδιών, των γυναικών  και των εξαντλημένων  και τρομοκρατημένων  προσώπων που φεύγουν  από τους πολέμους  και τις βαρβαρότητες  και συχνά δεν βρίσκουν παρά το θάνατο  και τόσους Πιλάτους  που πλένουν τα χέρια τους». 

Τον βλέπουμε  «ακόμα σήμερα – είπε ο Άγιος Πατέρας – στη Μεσόγειό μας  και στο Αιγαίο μας που μετατράπηκαν σε ένα αχόρταγο κοιμητήριο, εικόνα της αναίσθητης και  πωρωμένης συνείδησής μας   

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου