«Ο Φραγκίσκος στην Τουρκία, σε πνεύμα διαλόγου»

«Ο Φραγκίσκος στην Τουρκία, σε πνεύμα διαλόγου»

 

Στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα L’Avvenire.

 Με τίτλο «Ο Φραγκίσκος στην Τουρκία, σε πνεύμα διαλόγου» το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί στην Τουρκία για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.

«Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Παναγιωτάτου Πατριάρχη  Βαρθολομαίου Α’ και του Προέδρου της Επισκοπικής Διάσκεψης, η Αυτού Αγιότης Πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει αποστολικό ταξίδι στην Τουρκία από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου, επισκεπτόμενος την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού, π. Federico Lombardi.

Ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού θα είναι η τουρκική πρωτεύουσα, όπως είχε γίνει και στις αντίστοιχες επισκέψεις του Ιωάννη Παύλου Β’ και του Βενεδίκτου ΙΣτ’, σημειώνει το δημοσίευμα, όπου ο Πάπας θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο του Προέδρου Ατατούρκ, και θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου, ενώ θα επισκεφθεί και τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί πρώτα την Αγία Σοφία και στη συνέχεια το Μπλε Τζαμί, όπως έκανε και ο προκάτοχός του, Βενέδικτος, στις 30 Νοεμβρίου 2006. Την ίδια ημέρα θα τελέσει λειτουργία στον καθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, ενώ θα παραστεί στον εσπερινό της εορτής του Αποστόλου Ανδρέα στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αμέσως μετά θα έχει την πρώτη ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Πατριαρχείο.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μετά την Οικουμενική Ευλογία, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες θα κάνουν κοινή δήλωση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο τέταρτος ποντίφικας που επισκέπτεται την Τουρκία. 

Πηγή: amen.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου