Ο φούρνος του Τόλη

Ο φούρνος του Τόλη.

Επισκεπτόμενος  μία βιοτεχνία  γυαλιού στο Muranoτης Βενετίας, απευθυνόμενος στο Γιάννη, τον καλλιτέχνη του γυαλιού του είπα:  Εδώ σίγουρα θ’ ακούγεται συχνά η εντολή σου προς τον συνεργάτη σου: “άναψε το φούρνο”.

« Ε! ναι, ο Τόλης …… ξέρει πώς να ανάβει  το φούρνο και ξέρει επίσης  σε  πόσους βαθμούς πρέπει να φθάσει η θερμοκρασία,  ώστε  το «μάγμα», που προορίζεται για την επεξεργασία, να γίνει ολότελα εύπλαστο  και ευαίσθητο σε κάθε παρέμβαση του καλλιτέχνη».

Πριν απ’  όλα άναψε το φούρνο:  Πριν απ’  όλα άναψε, φλόγισε την αγάπη.

Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, σε κάθε  πράξη της ζωής μου, της ζωής σου.  Άναψε τοφούρνο. Μπεςπριναπ’ όλαστην διάπυρηαγάπητουΘεού

Συχνά ψάλλουμε: «Όπου είναι η αγάπη, είναι ο Θεός».

Και στο Ευαγγέλιο ο Ιησούς, πολλές φορές μας  το εγγυάται: «όπου είναι δύο ή τρεις συναγμένοι στ’  όνομά μου, εγώ είμαι ανάμεσά τους». “ Εάν εγώ είμαι μαζί σας  ποιος μπορεί να είναι εναντίον σας». «Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε» «Όλα τα μπορώ χάρη στη δύναμη που μου δίνει  Εκείνος».

Αυτή η ζεστασιά  βοηθά κάθε βήμα. Η παρουσία του είναι το οξυγόνο κάθε αναπνοής…. Να γιατί  πρέπει να κρατούμε πάντα αναμμένο το φούρνο

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου