Ο Τάκης και τα αγγουράκια!

Στον κήπο των Μοναχών  μπροστά  στο παρτέρι με τα αγγουράκια είναι γραμμένο: “απαγορεύεται να πατάτε τα φυτά”.

Και όμως πάνω σ’ αυτό το παρτέρι  κάποιος  περνούσε ελεύθερα   και αγνοώντας φαινομενικά την  απαγόρευση, περπατούσε πάνω στο σημείο που βρισκόταν τα αγγουράκια, που μόλις είχαν φυτευτεί.  Σταματούσε  λίγο για να τακτοποιήσει  το έδαφος  με τα τακούνια και την άκρη  των παπουτσιών και προχωρούσε.

Κάνοντας πως δεν τον γνωρίζω, του φώναξα  ”Ε!  απαγορεύεται να πατάς εκεί! – δεν βλέπεις  ότι καταστρέφεις τα φτωχά φυτά  πατώντας τα με τα παπούτσια σου;”.

Ο Τάκης με το χαμόγελο  κάποιου που κατάλαβε το αστείο, μου απαντά με το ίδιο ύφος της φωνής –  :  Ναι αλλά είμαι εγώ, που τα πατώ “Εγώ ξέρω να τα κακομεταχειρίζομαι αλλά και να τα καλομεταχειρίζομαι. Τα αγγουράκια  δεν διαμαρτύρονται  γιατί με γνωρίζουν, γνωρίζουν τις άκρες και τα τακούνια των παπουτσιών μου, ξέρουν πως ότι τους κάνω, το κάνω για το καλό τους”.

Είναι αλήθεια με διαβεβαίωσαν εν χωρώ, τα φρεσκο-ποτισμένα κλήματα, οι μόλις καθαρισμένες από τα ξερά φύλλα ελιές , τα καθαρισμένα από τα πολλά φύλλα κεράσια : Ο Τάκης  μας κακομεταχειρίζεται  γιατί θέλει το καλό μας,  μας περιποιείται  χρησιμοποιώντας ψαλίδι , χέρια και πόδια, γάντια και παπούτσια. Είναι ο τρόπος με τον οποίο μας αγαπά.

Όταν αισθάνεσαι ότι κάπως έτσι σου συμπεριφέρεται ο πλησίον  σου, ποδοπατημένος κι εσύ από τα τακούνια και τις άκρες των παπουτσιών του, άκουσε τα λόγια των Αγίων  που σε βεβαιώνουν: “Σ’ αυτούς τους πόνους  που φαίνονται κακο-μεταχειρίσεις, εμείς  δοκιμάσαμε την αγάπη  του «ουράνιου αμπελουργού»

Παπούτσια που καταπιέζουν, ψαλίδια  που κλαδεύουν, είναι πάντοτε το πέρασμα  Εκείνου  που θέλει να αυξήσει  και να πολλαπλασιάσει  τους καρπούς σου. Είναι ο τρόπος του με,  τον οποίο μας αγαπά.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου