Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Ο Λεονάρδος κάθε Κυριακή συνόδευε τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας. Από καιρό ήθελε να μου κάνει μια έκπληξη με ένα πολυφωνικό ύμνο.
Την περασμένη Κυριακή του δόθηκε η ευκαιρία…
Τη στιγμή της προσφοράς, είδα με την άκρη του ματιού μου, μερικά άτομα, να τρέχουν κοντά στο Ιερό και να χαιρετιόνται θορυβωδώς και κάπως δυνατές φωνές.
Μπήκα στον πειρασμό να τους πω να ησυχάσουν, αλλά πριν καν προλάβω, προς μεγάλη μου έκπληξη άρχισαν ένα πολυφωνικό ύμνο που πάντα τον προτιμούσα χωρίς όμως να τον έχω προγραμματίσει γι’ αυτή τη συγκεκριμένη Κυριακή.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όταν επέστρεψα στο σκευοφυλάκιο, τους κάλεσα για να τους συγχαρώ για την όμορφη έκπληξη.
Ικανοποιημένοι, μου εξηγούσαν, ότι από πολλές Κυριακές έψαχναν την ευκαιρία, να ψάλουν με αυτό τον τρόπο, αλλά πάντα έλειπε κάποιος να τους συντονίσει. Αυτή όμως την Κυριακή διαπίστωσαν πως έρχονται στο Ναό, ποιος πριν, ποιος μετά, χωρίς όμως ο ένας να γνωρίζει την παρουσία του άλλου.
Ήταν όμως αρκετή μια ματιά και ένα νεύμα του Σταύρου από το Αναλόγιο, για να ενημερώσει τον καθένα για την παρουσία των άλλων. Ξεκίνησε τότε ένα άμεσο τρέξιμο προς το εκκλησιαστικό όργανο. Ένα γερό σφίξιμο των χεριών, ένα «διαπασών» για να δώσει τον τόνο …. και….. «Οι ουρανοί διηγούνται, τη δόξα του Κυρίου».
Πραγματικά είναι πολύ ωραίο να δημιουργείς εκκλησία, αφού πρώτα συμφιλιωθείς με τους αδελφούς, αλλά είναι υπέροχο να δημιουργείς κοινότητα, που συνάζεται ως χορός του Θεού, που μπορούν να συνεννοούνται, να συντονίζονται και να στηρίζουν την εκκλησία με τον ύμνο της κοινωνίας.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου