Ο Σταυρός του Εξωμβούργου επισκευασμένος συνεχίζει να σκέπει την Τήνο

Με μεγάλη χαρά κοινοποιούμε το γεγονός της επισκευής του μαρμάρινου Σταυρού της κορυφής του Ξωμπούργου που, χτυπημένος από την μανία του κεραυνού, βρισκόταν πληγωμένος επί τριετία.


Το Ιερό Προσκύνημά μας, της ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, επωμίσθηκε το βάρος της υλοποίησης του έργου της επισκευής, το οποίο έγινε ελαφρύτερο χάριν της σημαντικότατης προσφοράς και πάλι των ευλαβών εθελοντών της ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Ευχαριστούμε καταρχήν τους καλλιτέχνες μαρμαρογλύπτες που είτε κατασκεύασαν τα νέα μάρμαρα που είχαν καταστραφεί, είτε προέβησαν στην τοποθέτηση τους. Τον εθελοντή εργολάβο για την προσφορά του μηχανήματος μεταφοράς των μαρμάρων από το Ναό ως την κορυφή του Κάστρου. Τους εθελοντές μας, που μετέφεραν τα υλικά και τις σκαλωσιές στην κορυφή και μετά ξανά κάτω στην Εκκλησία. Και ήμασταν πάλι πολυάριθμοι και πολύ ευχαριστημένοι που μας αξίωσε ο Θεός να συμμετάσχουμε.

Τούτη την φορά ανταποκρίθηκαν στο ονομαστικό κάλεσμα μας για την εργασία αυτή, ευλαβείς εθελοντές από τη Στενή, το Σκαλάδο, τον Κουμάρο, τη Χώρα, το Φαλατάδο… Σημαντική βοήθεια στις μεταφορές πρόσφεραν και οι ιεροσπουδαστές του τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου που φιλοξενούμε στους χώρους του Προσκυνήματος την καλοκαιρινή περίοδο στα πλαίσια προγράμματος θερινού πανεπιστημίου που πραγματοποιούν εδώ. Θερμές ευχαριστίες και σ αυτούς.

(Με την ευκαιρία αυτής της σημερινής ενημέρωσης, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την παράλειψη μας να ευχαριστήσουμε τον εθελοντή από τον Κτικάδο που εργάστηκε στον καθαρισμό- άσπρισμα πριν λίγο καιρό. Τον ευχαριστούμε λοιπόν τώρα και από αυτή την θέση).

Ο υπερμεγέθης, λοιπόν, μαρμάρινος Σταυρός που στολίζει την κορυφή του Ξώμπουργου, ήδη από το 1900 που πρωτοτοποθετήθηκε, ανανεωμένος πλέον, σκέπει και πάλι όλη την Τήνο και μας προσφέρει την ευκαιρία να δοξολογήσουμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ατενίζοντας τον από κάθε σημείο του νησιού μας.

Η Δ.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου