Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, μέσω των εκεί Αποστολικών Νουντσίων και η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Διεθνούς Κάριτας, σπεύδει να βοηθήσει.

Ο Βικάριος Ανατολίας και Πρόεδρος της Κάριτας Τουρκίας Σεβασμιότατος P. Pizzeti βρισκόταν στην Ιταλία, όταν συνέβη ο σεισμός και αναζήτησε αμέσως πληροφορίες: ευτυχώς δεν έλαβε πληροφορίες για θύματα μεταξύ του ποιμνίου του, όμως ο Καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (κτίσμα του 19ου αι.) στο Iskenderum, κατέρρευσε.

Φυσικά μόλις επιστρέψει θα συντονίσει τις προσπάθειες των διεθνών καθολικών οργανισμών αλληλεγγύης, που θα στείλουν βοήθεια για τους πληγέντες της περιοχής.

Θύματα δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ούτε μεταξύ των καθολικών της Συρίας, αλλά πολλά κτίρια και κατοικίες έχουν καταρρεύσει και ήδη αρκετοί φιλοξενούνται από καθολικούς θεσμούς της περιοχής. Ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει πείρα από σεισμούς και, μετά από τόσα χρόνια πολέμου, δεν αναμένει σημαντική κεντρική βοήθεια.

 

 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου