Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, μέσω των εκεί Αποστολικών Νουντσίων και η Καθολική Εκκλησία, μέσω της Διεθνούς Κάριτας, σπεύδει να βοηθήσει.

Ο Βικάριος Ανατολίας και Πρόεδρος της Κάριτας Τουρκίας Σεβασμιότατος P. Pizzeti βρισκόταν στην Ιταλία, όταν συνέβη ο σεισμός και αναζήτησε αμέσως πληροφορίες: ευτυχώς δεν έλαβε πληροφορίες για θύματα μεταξύ του ποιμνίου του, όμως ο Καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (κτίσμα του 19ου αι.) στο Iskenderum, κατέρρευσε.

Φυσικά μόλις επιστρέψει θα συντονίσει τις προσπάθειες των διεθνών καθολικών οργανισμών αλληλεγγύης, που θα στείλουν βοήθεια για τους πληγέντες της περιοχής.

Θύματα δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ούτε μεταξύ των καθολικών της Συρίας, αλλά πολλά κτίρια και κατοικίες έχουν καταρρεύσει και ήδη αρκετοί φιλοξενούνται από καθολικούς θεσμούς της περιοχής. Ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει πείρα από σεισμούς και, μετά από τόσα χρόνια πολέμου, δεν αναμένει σημαντική κεντρική βοήθεια.

 

 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου