Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος για την επιστολή του σωματείου συνταξιούχων Τήνου

Ο Σεβασμιότατος Νικόλαος για την επιστολή του σωματείου συνταξιούχων Τήνου

 

Σε φιλική απάντηση στους εργαζομένους του ΝΑΤ και Λοιπών Ασφαλιστικών Ταμείων Τήνο προχώρησε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου, κ. Νικόλαος.

Λυπούμαι που παρεξηγήσατε την ανοικτή επιστολή μου για την απεργία της ΠΝΟ. Για κανένα λόγο δεν ήθελα να αντιπαρατεθώ με  τους εργαζόμενους, συνταξιούχους του ΝΑΤ και λοιπών ασφαλιστικών ταμείων Τήνου. Αρκετοί από σας θα γνωρίζετε πόσο σας εκτιμώ.
Επειδή ίσως δεν καταλάβατε το περιεχόμενο της επιστολής μου, σας ενημερώνω για τα εξής:
Φαίνεται πως η μνήμη σας, σας απατά, διότι προσωπικά έχω γράψει αρκετές  ανοικτές και κλειστές επιστολές για το απαράδεκτο της απομόνωσης των νησιωτών μεταξύ των οποίων και εγώ.
‘Έχετε διαβάσει καμία από τις επιστολές, που έχω δημοσιεύσει για την ελλιπή ενδοεπικοινωνία, για την απομόνωση της Τήνου από τα νότιο- ανατολικά Κυκλαδονήσια και αυτό χειμώνα καλοκαίρι;
Γνωρίζετε ότι έχω κάνει δύο χιλιάδες εξακόσια (2600) ταξίδια,  όσο είμαι στην Τήνο  είκοσι δύο χρόνια (22) για να  είμαι συνεπής στην αποστολή μου; Είμαι σχεδόν ναυτικός!
Γνωρίζετε ότι προσφάτως έκανα δύο ταξίδια στη Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη για να δω από κοντά πως μπορούμε ως Εκκλησία να βοηθήσουμε  τις χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες;
Γνωρίζετε ότι τώρα η μικρή και φτωχή Καθολική Μητρόπολη παντός Αιγαίου είναι τώρα στο πλευρό των μεταναστών και προσφύγων με τρία προγράμματα βοηθείας που εξασφαλίζει μέσω της Φιλανθρωπικής διεθνούς Οργάνωσης «Κάριτας»; 
Από τα γραφόμενα σας νομίζω πως όλα τα παραπάνω τα αγνοείτε διότι τα πανελλαδικά ΜΜΕ τα αποσιωπούν.
Το αν «ο κλήρος πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται για φθηνά πολιτικά κόλπα ενάντια στους εργαζόμενους», δεν μας αγγίζει καθόλου και λυπούμαι που και αυτό το αγνοείτε και γ’ αυτό μας προσβάλετε. Δεν πειράζει όμως!

Με εκτίμηση

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου