Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ

Στις 8 Δεκεμβρίου του έτους 2015, ημέρα της έναρξης του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της Θείας Ευσπλαχνίας, η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου εγκαινίασε στο Κάστρο της Νάξου τον πρώτο Ιερό Ναό του κόσμου αφιερωμένο στη Θεία Ευσπλαχνία.
Μετά από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος στο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου (Καπέλλα), έγινε η ευλογία του νέου Ναού, ο οποίος και ονομάστηκε «Ναός της Θείας Ευσπλαχνίας».
Ευλογήθηκε και ενθρονίστηκε η Εικόνα που φιλοτεχνήθηκε για το σκοπό αυτό από τη νέα αγιογράφο κυρία Στέλλα Φωσκόλου, κάτοικο Τήνου.
Ο νέος αυτός Ναός θα είναι το επίκεντρο προσοχής και προσευχής καθ’ όλο το έκτακτο αυτό Ιωβηλαίο έτος. Είναι ο Ναός που αποκτά ιδιαίτερη ιστορική σημασία, διότι ευλογήθηκε και καθιερώθηκε την ίδια ημέρα της έναρξης του εκτάκτου αυτού Ιωβηλαίου της Θείας Ευσπλαχνίας στις 8 Δεκεμβρίου 2015.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου