Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

"Ο αιώνιος Πατέρας κάθε μέρα δεχόταν από χιλιάδες ανθρώπους παράπονα, κλάματα, φωνές, επιπλήξεις! Για ποιο λόγο όμως; Γιατί Εκείνος έβαζε στους ώμους των ανθρώπων κάθε μέρα Σταυρούς βαρείς και ενοχλητικούς.
Τότε δεν του έμενε παρά να σχεδιάσει ένα αστειάκι για να τους κάνει να σωφρονιστούν. Κάλεσε όλους τους ανθρώπους σε ένα μεγάλο χώρο και τους ζήτησε να τοποθετήσει εκεί ο καθένας το δικό του σταυρό, αφήνοντάς τους μια εβδομάδα χρόνο για να δοκιμάσουν άλλους σταυρούς πιο κατάλληλους για τους ώμους τους.
Για επτά μέρες υπήρξε εκεί απερίγραπτος συνωστισμός, γρήγορη αλλαγή σταυρών για να βρεθεί ο πιο ελαφρύς. Κάποιος μάλιστα ρισκάρισε να μείνει χωρίς σταυρό, αλλά αισθανόταν σαν μια σούπα χωρίς αλάτι, ένας αετός χωρίς φτερά, ένα λουλούδι χωρίς χρώματα, ένα μάτι χωρίς φως, μια καρδιά χωρίς αγάπη.
Στο τέλος της δοκιμής ο καθένας διάλεξε το σταυρό που νόμισε πως ήταν ο πιο ελαφρύς, και πιο κατάλληλος για τους ώμους του και έτσι ήταν βέβαιος πως θα έδινε το αληθινό νόημα στη ζωή του.
Τότε παρουσιάστηκαν ενώπιον του Αιώνιου Πατέρα, ο οποίος τους και αμέσως τους ρώτησε: «Τώρα είστε ικανοποιημένοι με τον καινούριο σταυρό σας;» «Ναι» του απάντησαν αυθόρμητα όλοι μαζί. «Μα πως; δεν τον αναγνωρίζετε; Τότε κατάλαβαν ότι είχαν διαλέξει και πάλι το Σταυρό που σήκωναν τόσο καιρό και ήταν αυτός που είχε αποφασιστεί και προετοιμαστεί από την αγάπη του Θεού μέσα από την αιωνιότητα” 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου