Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
 

 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΔΣ της Κάριτας Νάξου-Τήνου για την επιτυχή εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου «Για μια Εκκλησία φτωχή και των Φτωχών». Το Βιβλίο αυτό είναι καρπός της συνέντευξης που έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος  στον  π. Αντώνιο Σπαντάρο, Διευθυντή του γνωστού περιοδικού civiltà cattolica. H ελληνική μετάφραση είναι του π. Θεόδωρου Κοντίδη του Τ.Ι και με τη συνεργασία του Σταύρου Ζουμπουλάκη.

Οι τρεις εισηγητές και παρουσιαστές του βιβλίου π. Θεόδωρος Κοντίδης, Διευθυντής του περιοδικού «Ανοικτοί Ορίζοντες, π. Ευάγγελος Γκαντάς, εφημέριος της Ενορίας Αγίου Μελετίου Αθηνών, και ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης γνωστός συγγραφέας, δεν περιορίστηκαν μόνο στην παρουσίαση του Βιβλίου, αλλά ο καθένας από τη δική του οπτική γωνιά, με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και ευκολία λόγου, παρουσίασε μία ξεκάθαρη φωτογραφία της προσωπικότητας του Πάπα Φραγκίσκου. Και οι τρεις ομιλητές ικανοποίησαν απόλυτα το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο ζωηρά και παρατεταμένα τους χειροκρότησε.

Στο τέλος των εισηγήσεων, δόθηκε η δυνατότητα διαλόγου στο ακροατήριο κι αρκετοί έσπευσαν να συμπληρώσουν την προσωπική τους γνώμη για την προσωπικότητα του Πάπα Φραγκίσκου και να συγχαρούν διοργανωτές και ομιλητές.  

Από όσα ακούστηκαν αυτή τη βραδιά διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά πως η απλότητα του Πάπα Φραγκίσκου, η υπέρ των φτωχών διδασκαλία του και όλη η ζωή του ταυτίζονται μεταξύ τους. Είναι αυτά που εκτιμούν οι άνθρωποι, πιστοί και μη στον Πάπα Φραγκίσκο.

Για τον Πάπα Φραγκίσκο, έχουν λεχθεί πολλά, έχουν γραφεί ακόμη περισσότερα κι έχουν παρουσιαστεί πάμπολλα στα ΜΜΕ. Αυτό όμως που επιβεβαιώνει όλα αυτά, είναι η δυνατότητα που  μπορεί να προσφερθεί σε κάποιον να τον συναντήσει προσωπικά.

Μια τέτοια ευλογημένη ευκαιρία μας δόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2015, όταν όλα τα μέλη της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος τον συναντήσαμε για μία ώρα και είκοσι λεπτά.

Όσα γράφονται, όσα ακούγονται, όσα παρουσιάζονται είναι λίγα μπροστά σε όσα διαπιστώνει κανείς όταν τον συναντήσει, τον ακούσει και του μιλήσει.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, που ήταν το ΔΣ της Κάριτας Νάξου-Τήνου, διότι ανοίγει καινούριες προοπτικές στη δράση του, την οποία στηρίζει στην προσευχή, με τη διοργάνωση διημέρων προσευχής  και στην παρουσίαση προσωπικοτήτων που αγκαλιάζουν τους φτωχούς και θέλουν την Εκκλησία φτωχή για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τους φτωχούς, όπως έκανε ο Θείος Ιδρυτής, Ιησούς Χριστός που είναι και η Κεφαλή της.

[module-419]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου