Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι παίκτες και οι παράγοντες μιας από τις μεγαλύτερες  ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης, της Μπάγιερν του Μονάχου, μετά  το θρίαμβο της με 7-1 επί της Ρόμα στο  στάδιο "Ολίμπικο"της Ρώμης,  παρέμειναν λίγο στην αιώνια Πόλη, για να επισκεφτούν τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος φαίνεται να μην είναι ξένος  προς τον γνήσιο αθλητισμό.

Οι παίκτες της Μπάγερν  έγιναν  δεκτοί από τον Πάπα Φραγκίσκο με το αυθόρμητο   χαμόγελό του και το γνήσιο χιούμορ του. Εκείνοι με τη σειρά τους του έκαναν δώρο μια φανέλα του συλλόγου τους με το Νο1 που φέρνει το όνομά του, όπως επίσης και μια δωρεά 1.000.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα προέκυψαν από τις προπωλήσεις  ενός φιλικού αγώνα που θα διοργανωθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Πάπας  τους συνεχάρη  για τη νίκη τους και την όλη εμφάνιση τους, λέγοντας τους, πως "έπαιξαν ένα όμορφο παιχνίδι". Και τους ευχαρίστησε για την γενναιόδωρη προσφορά τους, Τους βεβαίωσε ότι το χρηματικό αυτό ποσό  θα διανεμηθεί σε οικογένειες και άτομα, τα οποία  έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο χωρίς καμία διάκριση στο«πιστεύω»  τους.

Όταν υπάρχει ευαισθησία του ανθρώπου για τον συνάνθρωπο και  κάθετη και οριζόντια αγάπη, τότε δημιουργείται η απαραίτητη εγγύηση για την ευτυχία του ανθρώπου, ακόμη και πάνω στη γη!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου