Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

«Φυσικά και υπάρχουν άγγελοι, δεν είναι αποκύημα φαντασίας, είναι πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο υφίστανται αλλά «όσοι ακούνε τις συμβουλές τους είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν λάθος αποφάσεις».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο μήνυμά του για την ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων των Καθολικών, μιλώντας σε ένα παρεκκλήσι δίπλα στο Βατικανό, υπενθύμισε την εκκλησιαστική παράδοση, που αναφέρει ότι «όλοι μας έχουμε έναν άγγελο ο οποίος μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα».

Έκανε μάλιστα και έναν ρητορικό διάλογο: «Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως "Πρέπει να κάνω αυτό", "δεν πρέπει να κάνω το άλλο", "αυτό δεν είναι σωστό", "πρέπει να προσέξω";», διερωτήθηκε και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας».

Συνέστησε δε στους πιστούς να διερωτούνται καθημερινά: «Πώς είναι η σχέση μου με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω "καλημέρα"; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου