Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

«Φυσικά και υπάρχουν άγγελοι, δεν είναι αποκύημα φαντασίας, είναι πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο υφίστανται αλλά «όσοι ακούνε τις συμβουλές τους είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν λάθος αποφάσεις».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο μήνυμά του για την ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων των Καθολικών, μιλώντας σε ένα παρεκκλήσι δίπλα στο Βατικανό, υπενθύμισε την εκκλησιαστική παράδοση, που αναφέρει ότι «όλοι μας έχουμε έναν άγγελο ο οποίος μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα».

Έκανε μάλιστα και έναν ρητορικό διάλογο: «Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως "Πρέπει να κάνω αυτό", "δεν πρέπει να κάνω το άλλο", "αυτό δεν είναι σωστό", "πρέπει να προσέξω";», διερωτήθηκε και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας».

Συνέστησε δε στους πιστούς να διερωτούνται καθημερινά: «Πώς είναι η σχέση μου με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω "καλημέρα"; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου