Ο ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ο ΠΑΠΑΣ  ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και αναμένεται να φτάσει στην Κένυα, την Τετάρτη το απόγευμα αρχίζοντας την εξαήμερη επίσκεψή του σε τρεις αφρικανικές χώρες.

Η πρώτη μέρα της αποστολικής επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Κένυα αρχίζει σήμερα Τετάρτη στις 17:00 ώρα Ναϊρόμπι, με την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι Γιόμο Κενιάτα όνομα το οποίο είναι προς τιμήν του πρώτου Προέδρου της Κένυας.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κένυας – Uhuru (το όνομα του οποίου σημαίνει «ελευθερία» στα σουαχίλι και είναι γιος του Γιόμο Κενιάτα), θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Πάπα μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Ναϊρόμπι, Καρδινάλιο Ιωάννη Njue, Πρόεδρο της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Κένυας και μια μικρή ομάδα πιστών που θα καλωσορίσουν τον Πάπα, για πρώτη φορά σε αφρικανικό έδαφος.

«Karibu Papa», θα του τραγουδήσουν στη γλώσσα σουαχίλι, «Karibu στην Κένυα», λένε οι αφίσες που έχουν τοποθετηθεί στη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Πάπας. Η λέξη «Karibu» βρίσκεται στα χείλη όλων των Κενυατών και σημαίνει: «Καλωσόρισες».

Μετά τη σύντομη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο ο πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί κατευθείαν στην Πολιτειακή Βουλή. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο τέλος της ιδιωτικής συνάντησης θα χαιρετήσει την οικογένεια του Προέδρου, και θα προσφέρει ένα δώρο για τον οικοδεσπότη του: μία πολύτιμη εκτύπωση από τα αρχεία του Βατικανού.

Στον ίδιο χώρο θα μιλήσει στις πολιτικές αρχές και στα μέλη του διπλωματικού σώματος στα αγγλικά -είναι η μία από τις μόλις δύο αγγλικές ομιλίες που έχει προγραμματιστεί να κάνει μέσα σε αυτό το πολυάσχολο ταξίδι των έξι ημερών, στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αμέσως μετά ο πάπας Φραγκίσκος θα αποσυρθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στο Ναϊρόμπι όπου θα διανυκτερεύσει.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου