Ο ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ο ΠΑΠΑΣ  ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και αναμένεται να φτάσει στην Κένυα, την Τετάρτη το απόγευμα αρχίζοντας την εξαήμερη επίσκεψή του σε τρεις αφρικανικές χώρες.

Η πρώτη μέρα της αποστολικής επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Κένυα αρχίζει σήμερα Τετάρτη στις 17:00 ώρα Ναϊρόμπι, με την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι Γιόμο Κενιάτα όνομα το οποίο είναι προς τιμήν του πρώτου Προέδρου της Κένυας.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κένυας – Uhuru (το όνομα του οποίου σημαίνει «ελευθερία» στα σουαχίλι και είναι γιος του Γιόμο Κενιάτα), θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Πάπα μαζί με τον αρχιεπίσκοπο του Ναϊρόμπι, Καρδινάλιο Ιωάννη Njue, Πρόεδρο της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Κένυας και μια μικρή ομάδα πιστών που θα καλωσορίσουν τον Πάπα, για πρώτη φορά σε αφρικανικό έδαφος.

«Karibu Papa», θα του τραγουδήσουν στη γλώσσα σουαχίλι, «Karibu στην Κένυα», λένε οι αφίσες που έχουν τοποθετηθεί στη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Πάπας. Η λέξη «Karibu» βρίσκεται στα χείλη όλων των Κενυατών και σημαίνει: «Καλωσόρισες».

Μετά τη σύντομη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο ο πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί κατευθείαν στην Πολιτειακή Βουλή. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο τέλος της ιδιωτικής συνάντησης θα χαιρετήσει την οικογένεια του Προέδρου, και θα προσφέρει ένα δώρο για τον οικοδεσπότη του: μία πολύτιμη εκτύπωση από τα αρχεία του Βατικανού.

Στον ίδιο χώρο θα μιλήσει στις πολιτικές αρχές και στα μέλη του διπλωματικού σώματος στα αγγλικά -είναι η μία από τις μόλις δύο αγγλικές ομιλίες που έχει προγραμματιστεί να κάνει μέσα σε αυτό το πολυάσχολο ταξίδι των έξι ημερών, στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αμέσως μετά ο πάπας Φραγκίσκος θα αποσυρθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στο Ναϊρόμπι όπου θα διανυκτερεύσει.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου