Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ: «ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ»

Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ:«ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ»


Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε στο Ναό του Αγίου Γρηγορίου του 7ου  στη Ρώμη περισσότερους από 700 συγγενείς των αθώων θυμάτων της μαφίας που αντιπροσώπευαν τις 15,000 άτομα  που έχασαν τους αγαπημένους τους  εξ αιτίας της μαφιόζικης βίας.

Από το 1996 σε όλη την Ιταλία, η 21η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της άνοιξης,  είναι αφιερωμένη  στη μνήμη  των θυμάτων της μαφίας  και κάθε χρόνο η Οργάνωση "Libera" οργανώνει μία εκδήλωση  σε διαφορετικό τόπο. (Φέτος η εκδήλωση έγινε  στην Πόλη Latina όπου στις 22 Μαρτίου τελέστηκε η 19η «Ημέρα Μνήμης και δέσμευσης» με θέμα «Ρίζες μνήμης, καρποί της δέσμευσης»).

Η αγρυπνία προσευχής  στο Ναό του Αγίου Γρηγορίου 7ου  άρχισε με τον χαιρετισμό του don Luigi Ciotti, ιδρυτή της  "Libera"  και την ανάγνωση των ονομάτων 900 θυμάτων  της μαφίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου  των Μακαρισμών, ο Άγιος Πατέρας  απευθύνθηκε στους παρόντες λέγοντας:

«Επιθυμώ να συμμετέχω  μαζί σας στην ελπίδα: η έννοια της ευθύνης σιγά, σιγά  να νικήσει τη διαφθορά σε κάθε γωνιά της γης… Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει  από το εσωτερικό, από τις συνειδήσεις και από εκεί να θεραπεύσει  τις συμπεριφορές, τις σχέσεις, τις επιλογές, το κοινωνικό πλαίσιο, ώστε  η δικαιοσύνη να κερδίσει έδαφος, να διευρυνθεί να ριζωθεί  και να  αντικαταστήσει την  ανομία».

«Γνωρίζω ότι αισθάνεστε δυνατή αυτή την ελπίδα και θέλω να την συμμεριστώ μαζί σας, να σας πω,  ότι θα είμαι κοντά σας και αυτή τη βραδιά και αύριο στην Latina – που όμως δεν θα μπορέσω να παραστώ προσωπικά, αλλά θα είμαι  μαζί σας  σ’ αυτή την πορεία που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Ιδιαίτερα επιθυμώ  να εκφράσω  τη συμπαράστασή μου  σε όσους από σας  έχασαν ένα προσφιλές πρόσωπο, θύμα της βίας της μαφίας. Ευχαριστώ για την μαρτυρία σας, διότι δεν κλειστήκατε  στον εαυτό σας,  αλλά ανοιχθήκατε, βγήκατε έξω για να διακηρύξετε την ιστορία του πόνου σας  και της ελπίδας σας. Αυτό είναι τόσο σημαντικό, ιδιαίτερα για τους νέους!  Θέλω να προσευχηθώ για σας – και το κάνω από τα βάθη της καρδιάς –  για όλα τα θύματα της μαφίας. Και πριν από μερικές ημέρες κοντά στην πόλη Τaranto, έγινε ένα έγκλημα που δεν σεβάστηκε ούτε ένα βρέφος. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί  για να ζητήσουμε τη δύναμη  να προχωρήσουμε εμπρός, να μην απογοητευθούμε, αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον της διαφθοράς.

« Αισθάνομαι, είπε εκτός κειμένου ο Άγιος Πατέρας, ότι δεν πρέπει να ολοκληρώσω χωρίς να πω μια λέξη  στους μεγάλους απόντες σήμερα, στους απόντες πρωταγωνιστές: στους μαφιόζους άνδρες και γυναίκες: Σας παρακαλώ, αλλάξτε ζωή, μεταστραφείτε, σταματήστε να κάνετε το κακό! Και εμείς προσευχόμαστε για σας. Μεταστραφείτε, σας το ζητώ γονατιστός. Είναι για το καλό σας. Αυτή η ζωή που τώρα ζείτε, δεν θα σας προσφέρει ικανοποίηση, δεν θα σας δώσει χαρά, δεν θα σας δώσει ευτυχία. Η δύναμη, το χρήμα που αποκτήσατε με τόσες βρώμικες υποθέσεις, τα τόσα μαφιόζικα εγκλήματα, είναι ματωμένο χρήμα και δεν θα μπορέσετε να το πάρετε μαζί σας στην άλλη ζωή. Μεταστραφείτε, εφόσον υπάρχει ακόμη καιρός, για να μην τελειώσετε στην κόλαση. Αυτή σας περιμένει, εάν συνεχίσετε  να ακολουθείτε αυτό το δρόμο. Εσείς έχετε ένα πατέρα και μια μητέρα: σκεφθείτε τους. Κλάψτε λίγο και μεταστραφείτε!».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου