Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ

Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα ταξιδέψει με το  tram, συνοδευόμενος  από παιδιά  και ανάπηρους, στη διάρκεια της παραμονής του τον προσεχή Ιούλιο από τις 25-31 στον  Cracovia,, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Νέων  στην Πολωνία.  Αυτό το ανακοίνωσε  ο κυβερνήτης της περιοχής, Jozef Pilch, σε μία συνέντευξη τύπου  στην οποία ήταν παρών  και  το Πρακτορείο ειδήσεων  Askanews πού διέδωσε την είδηση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα είνι ο ειδικός επιβάτης  του tramvia, του ιστορικού μέσου μετακίνησης  της  Πολωνικής πόλης. Μεταξύ των άλλων καινοτομιών  στις οποίες αναφέρθηκε ο Pilch, είναι: η παράδοση στον Ποντίφικα  του κλειδιού της Πόλης της Κρακοβίας και μία στάθμευση, εκτός προγράμματος στο νοσοκομείο παίδων, που  απέχει 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος, όπως  ενημέρωσε ο Κυβερνήτης ξόδεψε 12 εκατομμύρια  ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό  του για την  προετοιμασία των οδών, των δημοσίων μέσων μεταφοράς,  εν όψει  του μεγάλου γεγονότος. Στην περιοχή του Γηπέδου της Ευσπλαχνίας, όπου  θα γίνει η αγρυπνία προσευχής  2 εκατομμυρίων πιστών, θα τοποθετηθούν  6.200 χημικά  WC, ενώ άλλα  2.000 θα είναι τοποθετημένα σε όλο το μήκος της διαδρομής από το κέντρο της Cracovia μέχρι το Γήπεδο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου