Ο Πάπας χρησιμοποίησε την ίδια φράση με τον Βαρθολομαίο για το διάλογο Ορθοδόξων-Ρ/καθολικών

Ο Πάπας χρησιμοποίησε την ίδια φράση με τον Βαρθολομαίο για το διάλογο Ορθοδόξων-Ρ/καθολικών

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αναφορά του από την Αφρική σύμφωνα με την οποία "δεν βλέπει εμπόδια στην ευχαριστιακή ένωση με τους Ορθοδόξους" ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας χθες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έκανε νέα προσπάθεια να πείσει για τις στενές σχέσεις Βατικανού-Φαναρίου. 
Ο ποντίφικας υπενθύμισε την πεντηκοστή επέτειο από "ένα αξιοσημείωτο γεγονός μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων".
Πρόκειται για την υπογραφή της κοινής δήλωσης μεταξύ του Πάπα Παύλου VI και του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα, η οποία έλαβε χώρα την παραμονή της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου, στις 7 του Δεκεμβρίου του 1965.
Ο κ. Φραγκίσκος χαρακτήρισε "θεόσταλτη " αυτή την "ιστορική χειρονομία συμφιλίωσης, η οποία έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών στην αγάπη και την αλήθεια" όπως είπε…
Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως η φράση αυτή είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που χρησιμοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία του Βατικανού στον πρόσφατο εορτασμό της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέου στο Φανάρι. Τότε ο κ. Βαρθολομαίος είχε μιλήσει επίσης για "Διάλογο αληθείας και αγάπης με στόχο την πλήρη κοινωνία και ένωση".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου