Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κούβα

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κούβα

Ο Ραούλ Κάστρο είπε πριν από μήνες στον Πάπα ότι ίσως επιστρέψει στην εκκλησία και ξαναρχίσει να προσεύχεται.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στην Κούβα όπου θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες, πρώτο σταθμό ενός ταξιδιού με τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον Ποντίφικα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο, ευχαριστώντας τον για την συνδρομή του στη διπλωματική προσέγγιση με τις ΗΠΑ, ενώ καταδίκασε την κατοχή της βάσης του Γκουαντάναμο από τις ΗΠΑ και το εμπάργκο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος από την πλευρά του ζήτησε από τον Κουβανό ηγέτη βοήθεια ώστε η Εκκλησία να επιτελεί το έργο της σε συνθήκες ελευθερίας στην Κούβα, ενώ κάλεσε την Ουάσιγκτον και την Αβάνα να προχωρήσουν στην προσέγγισή τους και να λήξει το 53χρονο εμπάργκο. 
Την Παρασκευή οι ΗΠΑ ανήγγειλαν ότι χαλάρωσαν τους περιορισμούς για τις εκδηλώσεις και το ταξίδι του Πάπα στην Κούβα.
Ο Πάπας εξέφρασε επίσης την επιθυμία του η εκκλησία να συνεχίσει να στηρίζει και να ενθαρρύνει τον κουβανικό λαό με τις ελπίδες και τις ανησυχίες της. 
Βαπτισμένος καθολικός, όπως και ο αδελφός του Φιντέλ, ο Ραούλ Κάστρο έχει λάβει ιησουϊτική εκπαίδευση. Πριν από μήνες είπε στον Πάπα ότι ίσως επιστρέψει στην εκκλησία και ξαναρχίσει να προσεύχεται. 
Οι δρόμοι στην Αβάνα έχουν πρόσφατα ανοίξει και ο καθεδρικός ναός στον οποίο θα λειτουργήσει ο πάπας την Δευτέρα έχει ανακαινιστεί.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες Κίρτσνερ έφτασε επίσης στο νησί το Σάββατο και θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στην πλατεία της Επανάστασης.
Σχεδόν 1.000 Κουβανοί και ξένοι δημοσιογράφοι αναμένεται να καλύψουν την επίσκεψη του Πάπα στο νησί. 

Πηγή: http://www.skai.gr 
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου