Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει: Να κάνουμε ένα διάλειμμα  

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επιστροφή του στο Βατικανό στα μέσα της εβδομάδας μετά από 11ήμερη παραμονή στο νοσοκομείο, λέγοντας  ότι πρέπει να κάνουν ένα διάλειμμα και να αποσυνδεθούν από το άγχος της σύγχρονης ζωής.

“Ας σταματήσουμε το ξέφρενο τρέξιμο που υπαγορεύεται από τις ατζέντες μας. Ας μάθουμε πώς να κάνουμε ένα διάλειμμα, να κλείνουμε το κινητό τηλέφωνο”, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην εβδομαδιαία ομιλία του από ένα παράθυρο με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο 84χρονος Πάπας επέστρεψε στο Βατικανό την Τετάρτη, όπου χρειάστηκε τη βοήθεια βοηθών για να βγει από το αυτοκίνητό του. Την Κυριακή φαινόταν καλά, μιλώντας με σχετικά καθαρή φωνή, αν και όχι τόσο δυνατή όσο πριν από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο και δεν αναφέρθηκε στην παραμονή του στο νοσοκομείο.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην ηλιόλουστη πλατεία και τον επευφημούσαν όταν εμφανίστηκε στο ανοιχτό παράθυρο.

Όπως συμβαίνει συχνά, στο τέλος της ομιλίας του ο Πάπας αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα γεγονότα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του κόσμου.

Προέτρεψε να δοθεί τέλος στις πρόσφατες δημόσιες ταραχές στη Νότια Αφρική και κάλεσε για ειρήνη και διάλογο στην Κούβα μετά τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την κομμουνιστοκρατούμενη χώρα.

Κουβανοί συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου παρακολουθούν την ευλογία Angelus του Πάπα Φραγκίσκου στις 18 Ιουλίου 2021 στην πόλη του Βατικανού.

“Είμαι επίσης κοντά στον αγαπητό λαό της Κούβας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ιδίως στις οικογένειες που υποφέρουν ιδιαίτερα”, είπε ο Φραγκίσκος υπό τις επευφημίες.

Αναφέρθηκε επίσης στις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, οι οποίες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 180 ανθρώπους.

(πηγή : https://nypost.com)
δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου