Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αποδέχθηκε πρόσκληση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, να απευθυνθεί σε ειδική συνεδρία προς τα μέλη του.  Θα είναι ο δεύτερος Πάπας που θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, το 1988.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 25 Νοεμβρίου προκειμένου να μιλήσει προς τα μέλη του σε πανηγυρική εκδήλωσή του.

Ήδη ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενημέρωσε τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για την αποδοχή από τον Πάπα της προσκλήσεως που του απηύθυνε κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, στις 11 Οκτωβρίου 2013.

Σήμερα ο Μάρτιν Σούλτς έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, «έχω την τιμή να υποδεχθώ τον Πάπα Φραγκίσκο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, σε επίσημη επίσκεψη στις 25/11».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Βατικανού, π. Φεντ. Λομπάρντι ο οποίος διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του Πάπα στο Στρασβούργο δεν πρόκειται να επηρεάσει την πραγματοποίηση της επισήμου επισκέψεως του στην Γαλλία για την οποία ήδη έχει αποδεχθεί σχετική πρόσκληση του Προέδρου Ολάντ. 

Ο Πάπας θα επιστρέψει αυθημερόν στην Ρώμη και το Βατικανό.

Πηγή: amen.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου