Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί για τις προσευχές καθώς αναρρώνει από την χειρουργική επέμβαση

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ευγνώμων για τις προσευχές καθώς αναρρώνει στο νοσοκομείο από την εγχείρηση που υποβλήθηκε, δήλωσε το Βατικανό.
Το γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου 2021 ότι ο Πάπας Φραγκίσκος σημειώνει “κανονική και ικανοποιητική” πρόοδο στην ανάρρωσή του μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο παχύ έντερο το βράδυ της 4ης Ιουλίου.

“Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι συγκινημένος από τα πολλά μηνύματα και τη στοργή που έλαβε αυτές τις ημέρες και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την εγγύτητα και την προσευχή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι. Ο Μπρούνι πρόσθεσε ότι ο Πάπας τρώει κανονικά και δεν χρειάζεται πλέον ενδοφλέβια θεραπεία.
Το Βατικανό ανέφερε στις 4 Ιουλίου ότι ο Πάπας βρισκόταν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση για την ανακούφιση από στένωση του παχέος εντέρου που προκλήθηκε από εκκολπωματίτιδα, μια κοινή πάθηση που περιλαμβάνει το σχηματισμό μικρών εξογκωμάτων ή σάκων στο τοίχωμα του παχέος εντέρου.
Η χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και περιελάμβανε ημικολεκτομή, δηλαδή την αφαίρεση της μιας πλευράς του παχέος εντέρου.
Ο Μπρούνι δήλωσε στις 7 Ιουλίου ότι η τελευταία εξέταση του Πάπα Φραγκίσκου επιβεβαίωσε ότι υπήρχε “σοβαρή στένωση  εκκολπωμάτων με ενδείξεις σκληρυντικής εκκολπωματίτιδας”.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επέμβαση του 84χρονου Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια του ποντιφικού του αξιώματος. Το 2019 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα εξωτερικά ιατρεία για καταρράκτη και κατά καιρούς υποφέρει από εξάρσεις ισχιακού πόνου.
Θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν τις ευχές και τις προσευχές τους για τον Πάπα καθώς αναρρώνει στο νοσοκομείο.
Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, ο οποίος ζει στη Μονή Mater Ecclesiae στην πόλη του Βατικανού, προσεύχεται επίσης για τον Πάπα Φραγκίσκο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Georg Gänswein, προσωπικός γραμματέας του Βενέδικτου, δήλωσε στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ο επίτιμος Πάπας “κατευθύνει με αγάπη τις σκέψεις του στον Πάπα Φραγκίσκο και προσεύχεται θερμά γι’ αυτόν”, ανέφερε το Γερμανικό τμήμα του Vatican News στις 6 Ιουλίου 2021.
Ο Πάπας Φραγκίσκος διαμένει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gemelli, που βρίσκεται στον υψηλότερο λόφο της Ρώμης, το Monte Mario.
Το δωμάτιο του Πάπα βρίσκεται στον 10ο όροφο της εκτεταμένης πολυκλινικής σε μια πτέρυγα που προορίζεται για τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά του Πάπα. Η ιατρική σουίτα του Πάπα μπορεί να αναγνωριστεί από το δρόμο από τα πέντε μεγάλα παράθυρα που καλύπτονται από λευκά παντζούρια.
Πρόκειται για το ίδιο δωμάτιο όπου ο Ιωάννης Παύλος Β΄ έμεινε κατά τη διάρκεια πολλών από τις νοσοκομειακές του θεραπείες, μεταξύ άλλων για μια εγχείρηση στο παχύ έντερο το 1992 και τη νοσηλεία του μετά τον πυροβολισμό του σε μια απόπειρα δολοφονίας το 1981.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε στις 5 Ιουλίου 2021 ότι ο Πάπας αναμένεται να περάσει επτά ημέρες ανάρρωσης στο νοσοκομείο, “εκτός αν υπάρξουν επιπλοκές”.

(Πηγή: catholicnewsagency.com)

Δ. Μάριος Φώσκολος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου