Ο πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε Ρομά σε μεγάλη εκδήλωση

Ο πάπας Φραγκίσκος

ευλόγησε Ρομά σε μεγάλη εκδήλωση

 

Πολυπληθή αντιπροσωπεία Ρομά και νομάδων ευλόγησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην αίθουσα ακροάσεων Nervi του Βατικανού.
Απευθυνόμενος σε επτά χιλιάδες Ρομά ο Πάπας τόνισε: «Θα ήθελα να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα ιστορία για τον λαό σας. Ήρθε η στιγμή να ξεριζωθούν προκαταλήψεις αιώνων, προλήψεις και αμοιβαίοι φόβοι οι οποίοι αποτελούν συχνά την αιτία διακρίσεων, ρατσισμού και ξενοφοβίας».
Ο πάπας έτυχε θερμότατης υποδοχής, όπως υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πολλοί αθίγγανοι καθολικοί πιστοί έφεραν μαζί τους μικρά αγάλματα της Παρθένου και αγίων και ζήτησαν από τον Ποντίφικα να τα ευλογήσει.
Ο Αργεντινός πάπας, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «πρέπει να δοθεί τέλος στην αδιαφορία και στην ανικανότητα να αποδεχθούν, κάποιοι, διαφορετικές συνήθειες και τρόπους ζωής».
Τον πάπα υποδέχθηκε χορευτικό συγκρότημα μικρών παιδιών, από την κοινότητα των Ρομά της Ματζάρα Ντελ Βάλο, στην Σικελία. Ο Φραγκίσκος θέλησε να χαιρετίσει την μεγάλη αυτή αντιπροσωπεία με την ευλογία στην γλώσσα Ρομανί «Ο Ντέλ Σι Τουμέντσα», που σημαίνει «ο Θεός μαζί σας».

πηγή:http://www.newsbomb.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου