Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε ηλικιωμένους και ασθενείς σε κώμα

Αρχικά πήγε στο «Casa Bruno Buozzi», όπου διαμένουν 33 ηλικιωμένοι, ενώ κατόπιν στο «Casa Iride», ένα κέντρο όπου διαμέ-νουν έξι ασθενείς που βρίσκονται σε μη αναστρέψιμο κώμα με τις οικογένειές τους.
Ενα θεραπευτικό κέντρο για ασθενείς που βρίσκονται σε μη αναστρέψιμο κώμα κι έναν οίκο ευγηρίας επισκέφθηκε σήμερα, χωρίς να το προαναγγείλει, ο πάπας Φραγκίσκος σε μια προσπάθεια να «προβάλει την α-ξία και την αξιοπρέπεια της ζωής σε κάθε περίσταση».
Αυτές οι επισκέψεις αποτυπώνουν την αντίθεση του ποντίφικα στις ιατρικές μεθόδους που στοχεύουν στην επίσπευση του τέλους της ζωής, ακόμα και στην περίπτωση που οι ασθενείς έχουν βυθιστεί σε μη αναστρέψιμο κώμα.
Για τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που διατρανώνει την αντίθεσή του στην ευθανασία, πρέπει να γίνεται σεβαστή η φυσική ολοκλήρωση της ζωής.
Αυτή η αιφνιδιαστική επίσκεψη σε συνοικία στα περίχωρα της Ρώμης είναι μία από τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει προσωπικά ο Πάπας, χωρίς την παρουσία του τηλεοπτικού φακού, στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου του Ελέους.
Ο Φραγκίσκος επισκέφθηκε στην αρχή το «Casa Bruno Buozzi», όπου διαμένουν 33 ηλικιωμένοι, κατόπιν το «Casa Iride» ένα κέντρο όπου διαμένουν έξι ασθενείς που βρίσκονται σε μη αναστρέψιμο κώμα με τις οικογένειές τους.
«Μπροστά στην κουλτούρα των αποβλήτων, ο Φραγκίσκος ήθελε να προβάλει τη μεγάλη σημασία που δίνει στους ηλικιωμένους, στους παππούδες και τις γιαγιάδες και την αξία και την αξιοπρέπεια της ζωής σε κάθε περίσταση», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Βατικανού.
• Πηγή: protothema.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου