Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται το Καζακστάν

Ο Πάπας θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ασιατικής Δημοκρατίας προκειμένου να συμμετάσχει στο Έβδομο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ηγετών των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών. Πρόκειται για μια συνάντηση υπέρ της ειρήνης και κατά της υποστήριξης των συγκρούσεων με μέσω της θρησκείας.

Το είχε αναφέρει στο αεροπλάνο της επιστροφής από τον Καναδά, το περασμένο Σάββατο, μιλώντας για την υγεία του που αυτή τη στιγμή επιβάλλει περιορισμούς στα αποστολικά του ταξίδια, αλλά επαναλαμβάνοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ήθελε να πάει στο Καζακστάν. Εχθές επιβεβαιώθηκαν οι ημερομηνίες του νέου ταξιδιού στο εξωτερικό, που θα πραγματοποιήσει ο Ποντίφικας τον ερχόμενο μήνα.

Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού ανακοίνωσε ότι ο Πάπας θα αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Ασιατικής Δημοκρατίας Νουρ-Σουλτάν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 15 για να συμμετάσχει στο 7ο Συνέδριο των Θρησκευτικών Ηγετών του Κόσμου. Μια εκδήλωση, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, που έχει ως προτεραιότητά της «την διαβεβαίωση της ειρήνης, της αρμονίας και της ανεκτικότητας ως ακλόνητες αρχές της ανθρώπινης ύπαρξης».

Το Σεπτέμβριο του 2001, σε μια επίσκεψή του στο Καζακστάν, στην κατάμεστη Πλατεία Ανεξαρτησίας ο Ιωάννης Παύλος Β’ έλεγε ότι η χώρα είχε την “αποστολή” να είναι “μια γέφυρα μεταξύ θρησκειών, μεταξύ εθνών και ηπείρων”.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΝΟΥ

  Εξελέγη Πάπας το 230, περίοδο που ο χριστιανισμός κατόρθωσε να οργανωθεί καθώς ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Σεβήρος ήταν αρκετά ανεκτικός με το θρησκευτικό ζήτημα. Εντούτοις,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου