Ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε στο Βατικανό

 Ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε στο Βατικανό την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, αφού πέρασε 11 ημέρες σε νοσοκομείο της Ρώμης, για να αναρρώσει από χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο.
Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι στις 14 Ιουλίου 2021, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Gemelli, λίγο μετά τις 10:30 π.μ. ώρα Ρώμης και έφυγε από το νοσοκομείο για να επιστρέψει στην κατοικία του στο Βατικανό με αυτοκίνητο.
Καθώς επέστρεφε στο σπίτι του σταμάτησε για να προσευχηθεί στη Βασιλική της Santa Maria Maggiore. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, ο Πάπας επισκέφθηκε την Βασιλική της Παναγίας, στην οποία “εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Παναγία, για την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης και προσέφερε μια προσευχή για όλους τους ασθενείς, ιδίως για εκείνους που συνάντησε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο”.

Ο Φραγκίσκος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 4 Ιουλίου για να υποβληθεί σε επέμβαση για την ανακούφιση από σοβαρή στένωση του παχέος εντέρου που προκλήθηκε από εκκολπωματίτιδα.
Η τρίωρη χειρουργική επέμβαση περιελάμβανε αριστερή ημικολεκτομή, την αφαίρεση της μιας πλευράς του παχέος εντέρου.
Το Βατικανό δήλωσε ότι ο Πάπας σημειώνει “φυσιολογική κλινική πρόοδο” στην ανάρρωσή του.
Όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, περνούσε χρόνο διαβάζοντας, κάνοντας κάποιες εργασίες, περπατώντας στους διαδρόμους και τελώντας τη λειτουργία σε ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι.
Στις 13 Ιουλίου, ο Φραγκίσκος πραγματοποίησε μια απογευματινή επίσκεψη στο Τμήμα Παιδιατρικής Ογκολογίας στον 10ο όροφο του νοσοκομείου.
Το γραφείο Τύπου του Βατικανού διένειμε φωτογραφίες με τον Πάπα να περπατάει μέσα στον θάλαμο υπό τα χειροκροτήματα των ιατρών, καθώς και να ευλογεί τα παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία.
Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αντάλλαξε επίσης στοργικά μηνύματα με τους μικρούς ασθενείς στους κοντινούς παιδοογκολογικούς και παιδονευροχειρουργικούς θαλάμους.

Οι νεαροί καρκινοπαθείς συνόδευσαν τον Πάπα Φραγκίσκο κατά το Κυριακάτικο Angelus από το μπαλκόνι του 10ου ορόφου στις 11 Ιουλίου, στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την εγχείρηση.
“Μεταξύ των πολλών ασθενών που συνάντησε [ο Πάπας Φραγκίσκος] κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, απηύθυνε μια ιδιαίτερη σκέψη σε εκείνους που είναι κατάκοιτοι και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους: Είθε να ζήσουν αυτό το διάστημα ως μια ευκαιρία, ακόμη και αν το βιώνουν με πόνο, να ανοιχτούν με τρυφερότητα στον άρρωστο αδελφό ή αδελφή τους στο διπλανό κρεβάτι, με τον οποίο μοιράζονται την ίδια ανθρώπινη αδυναμία”, δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού στις 13 Ιουλίου.
Η παραμονή του Πάπα στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σε μια πτέρυγα που προορίζεται για τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά του Πάπα, στο ίδιο δωμάτιο όπου ο Άγιος Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε μείνει για ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια του ποντιφικού του αξιώματος.

(πηγή:catholicnewsagency.com)

δ. Μάριος Φώσκολος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου