Ο Πάπας Φραγκίσκος βγήκε από το Νοσοκομείο

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Ο συναγερμός των 66 ωρών», όσο παρέμεινε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης, έληξε το μεσημέρι του Σαββάτου 1-4-2023. Στο διάστημα αυτό, η βρογχίτιδα που αντιμετώπισε ο 86χρονος Ποντίφικας αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και ο ίδιος, πριν αναχωρήσει από το Νοσοκομείο, επισκέφθηκε προσωπικό και παιδιά, στο Τμήμα της Παιδιατρικής Ογκολογίας, τέλεσε το βάπτισμα για ένα μωρό και παρηγόρησε τους γονείς ενός 4χρονου κοριτσιού που πέθανε εντός του Νοσοκομείου (φωτογραφία με τη μητέρα).

Στην θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων ο συμπατριώτης του, γνωστός και στη χώρα μας, από τις επισκέψεις του ως Επικεφαλής της Συνόδου για τις Ανατολικές Εκκλησίες, καρδινάλιος Leonardo Sandri, θα είναι δίπλα του για να τον βοηθήσει.

Αν χρειαστεί κάτι ανάλογο στις ιεροτελεστίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα το ζητήσει, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρών. Όπως θα είναι παρών, 10 χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη, στις φυλακές ανηλίκων του Casa del Marmo, τη Μεγάλη Πέμπτη, για να πλύνει τα πόδια των ανήλικων παραβατών.

Ο Θεός να του δίνει κουράγιο και μακροημέρευση. Όπως ζητά πάντα ο ίδιος από τους συνομιλητές του αλλά και κατά το κυριακάτικο Angelus «να προσεύχεστε για εμένα».

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου