Ο Πάπας μόνος του στον οπτικό Στο κέντρο της Ρώμης

Ο Πάπας μόνος του στον οπτικό

Στο κέντρο της Ρώμης 

 

Μόνος, χωρίς τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε για λίγο το Βατικανό και κατέβηκε στην Piazza del Popolo στην καρδιά της Ρώμης, για να αλλάξει φακούς για τα γυαλιά του.

Το αυτοκίνητο του Ποντίφικα πάρκαρε σε γνωστό κατάστημα οπτικών, μόλις λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία. Ο Πάπας μπήκε στο μαγαζί και είπε στον έκπληκτο ιδιοκτήτη του, Αλεσάντρο Σπέτσια: «Δεν θέλω καινούριο σκελετό, μόνο φακούς. Δεν θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα».

Όταν ο Σπέτσια απάντησε στον Ποντίφικα ότι δεν χρειάζεται να πληρώσει, ο Ποντίφικας του απάντησε σε αυστηρό ύφος: «Θα πληρώσω αυτό που πρέπει»

Ο Πάπας παρέμεινε στο κατάστημα για 40 λεπτά και έφυγε χαμογελαστός περνώντας ανάμεσα από τον κόσμο που είδε έκπληκτος τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην καρδιά της Ρώμης.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου