Ο Πάπας θα μοιραστεί το γεύμα των 86 γενεθλίων του με 75χρονο άστεγο

 

Το Σάββατο 17-12-22 ο Πάπας Φραγκίσκος συμπληρώνει τα 86 του χρόνια και ένας νεότερός του, ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια και άστεγος θα είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα γιορτάσει τα φετινά του γενέθλια.

O Gian Pierro “Wue”, πρώην μάγειρας σε πολυτελές ξενοδοχείο, πάσχει από εκφυλιστική ασθένεια. Εδώ και 9 χρόνια ζει σε μια αποθήκη στο Viareggio της Τοσκάνης. Κάθε μέρα ζητιανεύει για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από αυτόν! Συγκεκριμένα μαζεύει coins (λεπτά του ευρώ) που για κάποιους είναι βαριά να τα κουβαλούν στην τσέπη. Όσα συγκεντρώνει τα πηγαίνει σε ένα κατάστημα, οι ιδιοκτήτες του οποίου πωλούν βασικά προϊόντα (ζυμαρικά, καφέ, δημητριακά) σε τιμές αγοράς. Όποιος δεν έχει καθόλου χρήματα μπορεί να αγοράσει με την «πίστωση» που έχει αφήσει ο Gian Pierro, μέχρι αυτή να εξαντληθεί. Η μεγαλύτερη κατάθεση νομισμάτων που έχει κάνει άγγιξε τα 1100 ευρώ!!!

Το 2021 ο πρώην μάγειρας τιμήθηκε με το «Εθνικό Βραβείο Καλοσύνης» και η Επιτροπή Βράβευσης επιβεβαίωσε, πριν λίγες μέρες, τη φετινή πρόσκληση του Φραγκίσκου προς τον Gian Pierro να έρθει στη Ρώμη, την ημέρα των γενεθλίων του. Χωρίς υποχρέωση δώρου… Αντίθετα ο Πάπας θα θελήσει να του δώσει δώρο για την έμπρακτη ανθρωπιά του!

Και ας θυμηθούμε την έκκληση του Φραγκίσκου: να μη ξεχάσουμε, την περίοδο των γιορτών, τους κατοίκους της μαρτυρικής Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: Europa Press – Seggio XXI

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου