Ο Πάπας δέχεται και άλλους πρόσφυγες από τη Λέσβο

Ο Πάπας δέχεται και άλλους πρόσφυγες από τη Λέσβο

Μετά την επίσκεψη του Πάπα στο νησί της Λέσβου, όταν έφερε μαζί του επιστρέφοντας στη Ρώμη  τρεις οικογένειες  προσφύγων, μία άλλη ομάδα  εννέα προσφύγων, μεταξύ των οποίων δύο χριστιανοί, έφθασαν στη Ρώμη την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.

Αυτό έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας, εξηγώντας  ότι η αστυνομία του Βατικανού, σε συνεργασία  με τον Υπουργό  Εσωτερικών της Ελλάδος, την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και την  κοινότητα  του Sant’Egidio, συνόδεψε  τους πρόσφυγες από την Αθήνα στη Ρώμη.

Η κοινότητα του  Sant’Egidioθα προβλέψει για την φιλοξενία τους.

Οι εννέα πρόσφυγες, έξη ενήλικες  και τρία παιδιά,  είναι όλοι Συριακής καταγωγής και βρισκόντουσαν στο Κέντρο υποδοχής του Καρά Τεπέ  της Λέσβου, μετά την αποβίβασή τους στο νησί  και  προερχόμενοι από την Τουρκία

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου