Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκειών

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκειών

 «Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκευμάτων, στην τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των Ρωμαιοκαθολικών. Ένας χριστιανός, ένας μουσουλμάνος και ένας ινδουιστής στάθηκαν μπροστά στον Ποντίφικα και εκείνος γονάτισε για να τους πλύνει τα πόδια, όπως είχε κάνει και ο Ιησούς με τους Μαθητές του.
Ο ίδιος κατήγγειλε τον πόλεμο και τους εμπόρους όπλων, που κερδίζουν δισεκατομμύρια σκορπώντας θάνατο και δυστυχία. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, αλλά είμαστε αδέλφια και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά» κατέληξε ο Πάπας.
Ορισμένοι, όπως μετέδιδαν τα ιταλικά ΜΜΕ, δάκρυσαν μπροστά στην χειρονομία του αργεντινού Πάπα. Η τελετή έγινε κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Καστελνουόβο ντι Πόρτο, λίγο έξω από την Ρώμη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου