Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκειών

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκειών

 «Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκευμάτων, στην τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των Ρωμαιοκαθολικών. Ένας χριστιανός, ένας μουσουλμάνος και ένας ινδουιστής στάθηκαν μπροστά στον Ποντίφικα και εκείνος γονάτισε για να τους πλύνει τα πόδια, όπως είχε κάνει και ο Ιησούς με τους Μαθητές του.
Ο ίδιος κατήγγειλε τον πόλεμο και τους εμπόρους όπλων, που κερδίζουν δισεκατομμύρια σκορπώντας θάνατο και δυστυχία. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, αλλά είμαστε αδέλφια και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά» κατέληξε ο Πάπας.
Ορισμένοι, όπως μετέδιδαν τα ιταλικά ΜΜΕ, δάκρυσαν μπροστά στην χειρονομία του αργεντινού Πάπα. Η τελετή έγινε κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Καστελνουόβο ντι Πόρτο, λίγο έξω από την Ρώμη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου