Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκειών

Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκειών

 «Είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έπλυνε τα πόδια προσφύγων διαφορετικών θρησκευμάτων, στην τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των Ρωμαιοκαθολικών. Ένας χριστιανός, ένας μουσουλμάνος και ένας ινδουιστής στάθηκαν μπροστά στον Ποντίφικα και εκείνος γονάτισε για να τους πλύνει τα πόδια, όπως είχε κάνει και ο Ιησούς με τους Μαθητές του.
Ο ίδιος κατήγγειλε τον πόλεμο και τους εμπόρους όπλων, που κερδίζουν δισεκατομμύρια σκορπώντας θάνατο και δυστυχία. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, αλλά είμαστε αδέλφια και θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά» κατέληξε ο Πάπας.
Ορισμένοι, όπως μετέδιδαν τα ιταλικά ΜΜΕ, δάκρυσαν μπροστά στην χειρονομία του αργεντινού Πάπα. Η τελετή έγινε κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Καστελνουόβο ντι Πόρτο, λίγο έξω από την Ρώμη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου