Ο ουρανός του αδελφού

Ο ουρανός του αδελφού. Για να παίζουμε πάνω στη γη ένα σωστό μουσικό κομμάτι, για να αναπνεύσουμε  τον αέρα του ουρανού, οφείλουμε  να κοιτάμε και να διαβάζουμε την ουράνια παρτιτούρα.

Τι είναι στο κάτω, κάτω της Γραφής η θεία ενόραση, αν όχι το να αισθανθούμε  ότι ο Θεός είναι ανάμεσά μας μεταξύ μας, μέσα στη δική μας καθημερινή πραγματικότητα;  Τόσο κοντά σε μας  που να μπορεί κανείς  να πει  ότι, ο ουρανός του είμαστε εμείς οι ίδιοι , ο καθένας από μας.

Δεν  χρειάζεται ούτε να σφίγγεις  τα μάτια για να κοιτάξεις την παρτιτούρα: είναι μέσα μας, θα έλεγα  ότι ο υποβολέας της παρτιτούρας  είναι ακριβώς ο Ιησούς στο πρόσωπο του αδελφού  που βρίσκεται δίπλα μας.

Ο αδελφός που συγκεκριμένα αγαπώ μου εγγυάται  την σοβαρότητα  και την αξία της  σύνθεσης για να παίζω για τον Ιησού. «αυτό που εσύ παίζεις κοιτάζοντας τον ουρανό του αδελφού, εγώ το θεωρώ μουσική για μένα».

Εκείνος είναι ο ουρανός, εκείνος είναι η παρτιτούρα που μου παρουσιάζει τις νότες  για να παίξω, τα εργαλεία της εργασίας  που πρέπει να χρησιμοποιήσω σε κάθε στιγμή, για να μπορέσω:

Ένα πιάτο να σκουπίσω

Ένα χαμόγελο να σκορπίσω

Μια τη συγνώμη να δωρίσω

Ένα γεύμα να χαρίσω

Ένα πρόβλημα να λύσω,

Μια αμφιβολία να ξεκαθαρίσω,

Έναδάκρυνασκουπίσω…

Τον εχθρό να αγαπήσω

Την προσβολή να συγχωρήσω

Τον ξένο να φιλοξενήσω

Ένα πόνο να ελαφρύνω,

Τον θλιμμένο να παρηγορήσω

Τη στενοχώρια να υπομείνω,

Στη δοκιμασία ακλόνητος να μείνω,

Όταν όλα αυτά από μένα με αγάπη γίνονται, τότε  δημιουργείται ένα αληθινός διάλογος μεταξύ ουρανού και γης.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου