Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 

Ο π. Ιωάννης Σκλάβος, ο νέος ιερέας της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, προσκληθείς από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού μας Ναού π. Γεώργιο Παλαμάρη, τέλεσε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδο, τον εφημέριο π. Γεώργιο Παλαμάρη και τον καθηγητή του Λατερανού Πανεπιστημίου στη Ρώμη.

Η ενοριακή κοινότητα, ενημερωμένη από τον εφημέριο, έσπευσε να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, να λάβει την ευλογία του νέου ιερέα μας και να του ευχηθεί κάθε καλό στην αποστολή του.
Η παρούσα Εκκλησία με την βοήθεια της γνωστής μουσικού Λίας Πρίντεζη έψαλε με χαρά, και ευχαρίστησε το Θεό για το νέο δώρο που έκανε ο Θεός στην τοπική μας Εκκλησία.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας η κυρία Μαρία Μαρκόπολι εκ μέρους όλων των παρόντων ευχήθηκε με θερμά λόγια στο νέο ιερέα καλή και καρποφόρα ιερατική αποστολή.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργία όλοι ευχήθηκαν και ασπάστηκαν το χέρι του π. Ιωάννη, ενώ εκείνος έδωσε σε όλους ένα πρωτότυπο ενθύμιο. Ήταν ένα μολύβι πάνω στο οποίο είχε χαραχθεί η φράση: «είμαι ένα μολύβι στα χέρια του Θεού».

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ. θα γίνει η εγκατάσταση του νέου εφημερίου π. Ιωάννη Σκλάβου στην Ποιμαντική Ενότητα Στενής την οποία αποτελούν οι αυτόνομες ενορίες Στενής, Μυρσίνης, Κέχρου και Ποταμιάς. Η εγκατάσταση θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο μας π. Νικόλαο και θα συλλειτουργήσουν μαζί του ο απερχόμενος εφημέριος π. Μάρκος Φώσκολος και ο απερχόμενος Αναπληρωτής εφημέριος π. Πέτρος Σοκολόφσκυ.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου