Ο μύλος

Σε μια γνωστή περιοχή , πριν από λίγο καιρό ανακαίνισαν μια κατοικία την οποία ονόμασαν «Ο Μύλος».

Περνώντας από εκεί , θαύμασα την ομορφιά  της διαρρύθμισης. Στη μεριά  που κοιτάζει  το χείμαρρο  λειτουργεί  μια μεγάλη ρόδα  που κινείται από τη ροή του νερού  που πέφτει πάνω της με ορμή, προερχόμενο από ένα κανάλι που ξεκινά από το χείμαρρο.

Ξαναπέρασα την άλλη μέρα αλλά η ρόδα του μύλου ήταν σταματημένη. Κοιτούσα γύρω μου και διερωτόμουν γιατί να είναι ακίνητη, αδρανή; Ο μύλος σταματημένος  – σκέφτηκα- άρα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί  και ψωμί.

Το νερό δεν έφθανε στη μεγάλη ρόδα  γι’ αυτό και έμενε ακίνητη. Από περιέργεια  κοίταξα  και  πάλι  γύρω μου  και διαπίστωσα , πως κάποιος είχε διακόψει   το πέρασμα  του νερού από τον χείμαρρο στο κανάλι που οδηγούσε στη μεγάλη ρόδα. Το ρυάκι είχε φράξει. Όλα είχαν σταματήσει. Ο μύλος ήταν νεκρός.

Ενώ σκεπτόμουν, τι θα μπορούσαν να σημαίνουν όλα αυτά για τη ζωή μου , έφθασε ο υπεύθυνος  του μύλου και αφαίρεσε το πορτάκι που έφραζε  τη ροή του νερού. Αμέσως τότε  το νερό από χείμαρρο  μπήκε  και πάλι στο κανάλι  και πέφτοντας  πάνω στην ρόδα  «ο μύλος»  ξεκίνησε και πάλι να δουλεύει. Με την επιστροφή της εργασίας, επανήλθε και το ψωμί.

Κατάλαβα  τότε  ότι ο πλησίον μου μπορεί να ζωντανέψει  και να ξαναζωντανέψει  εάν εγώ δεν τον σταματώ  με τον εγωισμό μου,  η διάθεση  εκείνης της αγάπης  που φθάνει σε μένα άφθονη οφείλω να τη δίνω στους άλλους. Η αγάπη είναι  εκείνο το ζωντανό νερό  που μπορώ συνεχώς να αντλήσω από το μεγάλο χείμαρρο του Θεού  και εγώ να γίνω το κανάλι για τον αδελφό μου. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΡΙΩΝ  Οικισμός Ενορία 4-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

5η Κυριακή του Έτους

  5η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Α΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 95 [94], 6-7) Ελάτε, να προσκυνήσουμε τον Θεό, και να προσπέσουμε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4 Φεβρουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου