Ο λόγος που αυτός ο σκύλος βρίσκεται στην εκκλησία συγκινεί…

Ο λόγος που αυτός ο σκύλος βρίσκεται στην εκκλησία συγκινεί… 

Ένας 12χρονος γερμανικός ποιμενικός ονόματι Τόμι πήγαινε καθημερινά στη θεία λειτουργία σε μια εκκλησία του Σαν Ντονάτσι στην Ιταλία και καθόταν ήσυχα και υπομονετικά μπροστά στο ιερό.

Δεν βλέπεις κάθε ημέρα σκύλο σε εκκλησία, αλλά στην κωμόπολη Σαν Ντονάτσι στην Ιταλία (κοντά στο Μπρίντιζι), περίπου ένα χρόνο πριν, ένας 12χρονος γερμανικός ποιμενικός ονόματι Τόμι πήγαινε καθημερινά στη θεία λειτουργία και καθόταν υπομονετικά και ήσυχα μπροστά στο ιερό. 

Ο λόγος που ο Τόμι πήγαινε στην εκκλησία σε καθημερινή βάση ήταν επειδή περίμενε τη γυναίκα που τον είχε μεγαλώσει, τη Μαρία, που είδε για τελευταία φορά εκεί. Γιατί στην εκκλησία του Σαν Ντονάτσι τελέστηκε η κηδεία της Μαρίας.

Ο Τόμι καθημερινά πήγαινε στην εκκλησία περιμένοντας ήσυχα τη Μαρία να επιστρέψει. Κουλουριαζόταν μπροστά στο ιερό και περίμενε να την ξαναδεί.
Τελικά ο Τόμι ίσως να ξανασυναντήθηκε με την αφεντικίνα του, καθώς πέθανε το Φεβρουάριο του 2013, με την ιστορία να προκαλεί μεγάλη συγκίνηση στην Ιταλία και να γίνεται θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα. Θα ‘λεγε κανείς ότι την αφοσίωση και την αγάπη που επιδεικνύουν ορισμένα ζώα συντροφιάς στα αφεντικά τους δεν την δείχνουν πολλοί άνθρωποι στους συνανθρώπους τους…

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου