Ο Λόγος από την ακοή στην καρδιά

Ο Λόγος από την ακοή στην καρδιά

Στέκομαι μπροστά σας μέσα στην εκκλησία και μπροστά στο μικρόφωνο που εκπέμπει ήχους. Θα μπορούσαν να είναι ήχοι μιας πολυφωνικής χορωδίας, ενός εκσκαφέα, ενός βιολιού… Τώρα όμως, διάβασα μαζί σας το ευαγγέλιο. Έδωσα φωνή στο Λόγο του Θεού.

Τα ηχητικά κύματα αιχμαλωτίζονται από το πτερύγιο του αυτιού και μεταφέρονται στο τύμπανο.

Το τύμπανο δονεί τα οστάρια, τα οποία ενισχύουν το σήμα και το διαβιβάζουν στον κοχλία.

Ο βραχίονας δημιουργεί κύματα που ταξιδεύουν στο εσωτερικό του κοχλία.

Τα τριχοειδή κύτταρα ενεργοποιούνται από τα κύματα και μετατρέπουν το σήμα σε ηλεκτρικούς παλμούς.

Αυτοί παράχθηκαν από τα τριχοειδή κύτταρα για να διαβιβαστούν στον εγκέφαλο στην περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού, όπου κωδικοποιούνται οι ήχοι.

Οι ήχοι που αρθρώνω, σας κάνουν να αντιλαμβάνεστε λέξεις στη γλώσσα σας.

Κάτι θαυμάσιο που εφευρέθηκε από τον Δημιουργό, επειδή η φωνή μου θα φέρει στο αυτί σας το λόγο του Θεού, που σήμερα με προσκαλεί να διορθώσω εκείνους που σφάλουν, εκείνους που παραπατούν.

Αλλά για να διορθώσω τον αδελφό  μου, πρέπει να είμαι εγώ σωστός, για να του φωτίσω το δρόμο, πρέπει να είμαι Φως, για να του δώσω την Αγάπη του Θεού πρέπει να ξέρω να ζω στην αγάπη.

Την αλήθεια την δίνω, εάν ζω στην αλήθεια. Για να βρίσκομαι στην αλήθεια, αρκεί μόνο να σας αγαπώ, αρκεί να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Μπορούμε απλά να γυρίσουμε το βλέμμα μας προς Εκείνον που καθήλωσαν.

Στον σταυρό ο Ιησούς δεν λέει την αλήθεια, αλλά την πραγματοποιεί για εμάς. Πεθαίνοντας για εμάς, μας δίνει αυτή την αλήθεια.

Αγαπημένε Ιησού, εσύ είσαι η Αλήθεια που άκουσα με τα αυτιά μου, έφτασε στην καρδιά  μου, για να την αισθάνομαι και να την ζω.

ρφ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου