Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστους στις 8 το βράδυ στον κατάμεστο από πιστούς Ενοριακό Ναό του Αγίου Ζαχαρία στην Καλλονή Τήνου και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου και δεκατριών ιερέων, ο π. Ιωάννης Σκλάβος τέλεση για πρώτη φορά τη Θεία Λειτουργία.

 

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική και γεμάτη χαρούμενη που ενέπνεε μια μεγάλη αισιοδοξία για την τοπική μας Εκκλησία, βλέποντας τον νεοχειροτονηθέντα με απλότητα και ιερότητα να τελεί το Μυστήριο της Ευχαριστίας.
Ο π. Ιωάννης, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου μίλησε στην Εκκλησία για το Μυστήριο της ιεροσύνης και της Ευχαριστίας. Με λόγια απλά και κατανοητά για όλους έδωσε το στίγμα της ιερατικής του ζωής και παρουσίασε το μεγαλείο του Μυστηρίου της Ευχαριστίας.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος της Ποιμαντική Ενότητας Της Καλλονής π. Φραγκίσκος Βιδάλης χαιρέτισε με θερμά λόγια τον νέο ιερέα και του ευχήθηκε κε μέρους της Ποιμαντικής ενότητας μία καλή ιερατική διακονία. Με την ιδιότητα του Γενικού Βικαρίου της τοπικής Εκκλησίας πρόσφερε εκ μέρους του Κλήρου της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας στον π. Ιωάννη μία σειρά αμφίων των τεσσάρων χρωμάτων.

Το Ενοριακό Συμβούλιο της Ενορίας Καλλονής πρόσφερε στον π. Ιωάννη ως αναμνηστικό δώρο ένα πολύ όμορφο φελόνιο το οποίο και αμέσως φόρεσε ένδειξη εκτίμησης για το προσφερθέν δώρο.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλονής, κ. Αρμάος Παντλεής αφού αναφέρθηκε στους ιερείς που προήλθαν από την ποιμαντική ενότητα Καλλονής στο παρελθόν, εξέφρασε τη χαρά του που μετά από αρκετά χρόνια ένα γέννημα θρέμμα της Καλλονής αφιέρωσε τη ζωή του στον Κύριο μέσω του Μυστηρίου της ιεροσύνης. 

Ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της κοινοτικής ενότητας Καλλονής ευχήθηκε επίσης στο νέο εφημέριο και του πρόσφερε επίσης αναμνηστικό δώρο.
 

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε σε όλους ένα πλουσιότατο κέρασμα, δείγμα της αγάπης της Ποιμαντικής Ενότητας Καλλονής προς τον νέο μας ιερέα π. Ιωάννη Σκλάβο

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου