Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεταξύ των διαφόρων εκδηλώσεων σε μια γιορτή συχνά προβλέπεται και το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού»
Ένα περίεργος παίκτης δεν ήθελε να πάρει μέρος στο παιχνίδι αυτό αν πρώτα δεν του έλεγαν πρώτα όλα τα περάσματα που έπρεπε να κάνει για να φθάσει στον κρυμμένο θησαυρό.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν να τον πείσουν ότι δεν είναι σωστό από πριν να του υποδείξουν το σημείο που βρίσκεται ο θησαυρός, θα έπρεπε να ξεκινήσει υπακούοντας απλά στην πρώτη υπόδειξη για το ξεκίνημα. Για όλες τις άλλες κινήσεις θα εύρισκε οδηγίες από την προηγούμενη στάση..
Ικανοποιημένος από αυτή την εξήγηση άρχισε το παιχνίδι. Σιγά – σιγά που το παιχνίδι συνεχιζόταν, συναντούσε νέες οδηγίες και εξηγήσεις για τη συνέχιση του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του.

Η ζωή είναι ακριβώς ένα κυνήγι του θησαυρού που μπορεί να ολοκληρωθεί νικηφόρα, εάν το ζεις την κάθε στιγμή, το κάθε πέρασμα την κάθε ημέρα. Σε κάθε πέρασμα, σε κάθε περίπτωση της ζωής που σου παρουσιάζεται μπορείς να βρεις το σίγουρο και απαραίτητο φως για να συνεχίσεις μέχρι το επόμενο βήμα.
Να ζεις λοιπόν την κάθε στιγμή και τότε με ηρεμία θα βρεις την άκρη του κουβαριού και βήμα-βήμα θα το ξετυλίξεις. Μη σςκεφθείς να αποφασίσεις να αφήσεις κάποιο πέρασμα, διότι τότε θα κινδυνεύσεις να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Το θέλημα του Θεού ποτέ δεν θα πάψει να σου αποκαλύπτεται σε κάθε συγκεκριμένο βήμα.

Ο Θεός ενδιαφέρεται για μένα και για σένα. Θέλει να βρούμε τον κρυμμένο θησαυρό, που τόσο στην αναζήτησή του όσο και στην εύρεσή του, είναι ο σκοπός της ζωής μου και της ζωής σου. Και σιγά-σιγά θα διαπιστώσεις πώς τόσο ο τερματισμός όσο και κάθε πέρασμα έχουν την ίδια σημασία και την ίδια αξία. 
Μην ξεχνάς πως είναι ο ίδιος ο Ιησούς η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Είναι το φως, η πορεία ο κάθε κτύπος της καρδιάς και της ανάσας. 
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου