Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φιλίππου περιγράφεται από πολλούς, ως το τέλος μιας εποχής, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ, Καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, λέει ότι αφήνει πίσω του μια κληρονομιά αφοσίωσης και σταθερού καθήκοντος.
Μιλώντας για την αξιοθαύμαστη ζωή του σχεδόν αιωνόβιου πρίγκιπα ο Καρδινάλιος είπε στο Ραδιόφωνο του Βατικανού: «Υπάρχει μεγάλη έκφραση ευγνωμοσύνης στον Δούκα του Εδιμβούργου για την αφοσίωσή του, για το αίσθημα καθήκοντος και για τη σταθερότητα που τόσο εκείνος όσο και η Αυτής Μεγαλειότητα η Βασίλισσα έχει δώσει σε αυτήν τη χώρα εδώ και τόσα χρόνια τώρα».
Πολλοί έχουν μιλήσει για την αδιάκοπη υπηρεσία του στη Βασίλισσα και τη χώρα. Η ίδια η Βασίλισσα, σε μια ομιλία για την επέτειο της 50ης επετείου του γάμου τους το 1997, είπε: «Ήταν και παραμένει απλά η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του, αυτό αλλά και πολλά άλλα κράτη, του οφείλουν ένα χρέος μεγαλύτερο από αυτό που θα ισχυριζόταν ποτέ…».
Ο Καρδινάλιος Νίκολς σημειώνει ότι «το πρωταρχικό καθήκον του πρίγκιπα ήταν, όπως είπε η Αυτής Μεγαλειότητα όταν γιόρταζαν το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο, “συνεχές στήριγμα και φίλος…” της και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Θεό, για τη ζωή του και γι’ αυτό που έδωσε σε όλους μας, προσευχόμαστε σήμερα πολύ για τη Βασιλική Οικογένεια και φυσικά για τον Πρίγκιπα Φίλιππο και την ανάπαυση της ψυχής του».
Με την ανακοίνωση του θανάτου του την Παρασκευή, η σημαία του Union Jack στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κυματίζει μεσίστια. Πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας έρχονται στο Κάστρο του Windsor για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη του Δούκα, ακολουθώντας τους περιορισμούς για τη δημόσια υγεία.
Αλλά ο Καρδινάλιος επισημαίνει ότι παρόλο που μια χώρα βρίσκεται σε πένθος, υπάρχει επίσης μια οικογένεια στο πένθος, η οποία πρέπει να είναι το επίκεντρο της «της συμπάθειας και της προσευχής μας». Είναι μια οικογένεια που έχει δει «τόσες πολλές δυσκολίες», λέει, και τώρα αντιμετωπίζει την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου μέλους της.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου