Ο Θεός με το δικαίωμα της υπεροχής

Σύχναζα σε μία ενορία σε μια αγροτική περιοχή. Ο εφημέριος που την διεύθυνε  ονομαζόταν παπά Σωτήρης, ευτυχισμένος να είναι υπεύθυνος συτής της ενορίας  και να την κατευθύνει  στους δρόμους  του Θεού,  ακολουθώντας τις τελευταίες «ανακαλυφθείσες» ποιμαντικές.

Κάθε φορά που τον έβλεπα  ενημερωνόμουν  και τον συνέχαιρα  για το μεγάλο όγκο εργασίας  που διεκπεραίωνε  κάθε μέρα.

Κάποια μέρα τον ρώτησα: αν ήταν μόνος του στο αποστολικό του έργος και εκείνος μου απάντησε: «όπου υπάρχουν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει». 

Παρόλο αυτά από καιρό σε καιρό πήγαινε και του έδινε ένα χεράκι κάποιος νέος άπειρος ιερέας. Μετά από τόσες φορές  που πήγαινε, θα μπορούσε  να σκεφθεί να κερδίσει  και τον τίτλο του «υπεφημερίου με δικαίωμα διαδοχής».

"Θα του παραδώσω την ευθύνη της εργασίας μου,  μόνο όταν δω πως, δεν μπορώ πια τίποτε να προσφέρω".

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και με πολλές δυνάμεις ψυχικές και σωματικές ο π. Σωτήρης μια περισυλλέχτηκε άψυχος από τον Ερυθρό ΣΧαυρό  στα σκαλιά μπροστά από το παπαδικό του.

Ο Επίσκοπος,  γνωρίζοντας για την μακροχρόνια φιλία μας, με φώναξε  και μου ζήτησε να τελέσω την εξόδια ακολουθία και να κάνω τον επικήδειο λόγο. Μου έκανε μάλιστα γνωστό, ότι ήταν ο τέταρτος νέος ιερέας»  που σε σύντομο χρονικό διάστημα τέλειωνε την ποιμαντική εργασία του στην περιοχή. 

Γιατί Κύριε; Ο θερισμός είναι πολύς. Δεν έχεις ανάγκη από εργάτες  στον αμπελώνα σου; Γιατί τώρα τόσοι πιστοί  χωρίς ποιμένα;

Ίσως για να διδάξω,ότι εγώ ο Θεός σου, δεν είμαι ο υπό, αλλά ο Οικοδεσπότης  του αμπελιού  και των κλιμάτων.  Εγώ ο Ποιμένας σου, δεν έχω ανάγκη από διαδοχή, αλλά ….. από την απόλυτη υπεροχή. Έχω ανάγκη  από εργάτες που θα μου επιτρέπουν να κάνω αυτό που θέλω. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου